Няма да има никакви резки промени в политиките, които води

...
Няма да има никакви резки промени в политиките, които води
Коментари Харесай

Николай Денков: Няма да има промени при матурите и външното оценяване

Няма да има никакви внезапни промени в политиките, които води Министерството на образованието и науката, ще работим в режим на цялостна бистрота и гласност в решенията, които вземаме.

Това съобщи служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков на церемонията в МОН при приемането на поста от досегашния министър Красимир Вълчев.

Церемонията по предаване на властта в МОН мина със алегорично предаване на учебния звънец. Вече някогашният министър на образованието Красимир Вълчев изрази убеденост, че проф. Николай Денков ще се оправи с провокациите в областта на образованието като длъжностен министър. От своя страна проф. Денков благодари за положителната работа на министерството до момента.

„ Държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване ще протекат по метода, по който са планувани и по който са готови от досегашния екип на министерството. Няма да променяме нищо, тъй като времето е доста малко и системата би трябвало да знае, че нещата ще се случат по този начин, както са готови “, сподели Проф. Денков.

Денков посочи, че през последните четири години се вижда прогрес във всички съществени области, за които дава отговор МОН - учебното обучение, висшето обучение, науката.

„ Във всяка от тези области екипът може да се гордее с това, което е реализирано, сподели служебният министър на образованието за работата на своя предходник на поста “, добави той.

През идната седмица МОН ще показа целите си и новия екип във ведомството.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР