Няма да има намаляване на подаването на газ към консуматорите

...
Няма да има намаляване на подаването на газ към консуматорите
Коментари Харесай

Петков: Спирането на газа е грубо нарушение и шантаж, няма да се поддадем на рекет

Няма да има понижаване на подаването на газ към консуматорите по никакъв метод. Това увери министър председателят Кирил Петков при започване на днешното държавно съвещание.

" Спирането на газа от " Газпром " е жестоко нарушаване на контракта и шантаж за потребление на извъндоговорен проект за заплащане в рубли през трети лица, което не подсигурява нито доставките, нито парите на българите. Няма да се поддадем на този рекет ", съобщи министър-председателят.

Той посочи, че е провел диалог с гръцкия си сътрудник тази заран. Мицотакис го е уверил, че юни месец физическото осъществяване на гръцката газова връзка ще бъде готово.

" Говорих и с Урсула фон дер Лайен. Тя ме увери, че едностранното нарушение на контракт на " Газпром " не е единствено проблем на България, а на целия Европейски Съюз. И ответните дейности ще бъдат общи ", посочи Петков.

Той упрекна ГЕРБ за изхарчени пари за газова връзка, от която нямаме изгода.

" След милиардите, изхарчени за Турски поток, виждаме политиката на ГЕРБ до каква степен ни докара. Да, имаме джип на " Аркад " в гаража на госпожа Арнаудова, да, нямаме 3 милиарда в хазната, тъй като са изхарчени за Турски поток и не, нямаме диверсификация на база на всичко това ", добави министър председателят Кирил Петков.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР