Няма да има наказани заради гафа с неправилната намеса на

...
Няма да има наказани заради гафа с неправилната намеса на
Коментари Харесай

Няма да има наказани за гафа с ВАР на Ювентус - Салернитана

Няма да има осъдени поради гафа с неправилната интервенция на ВАР в края на дуела сред Ювентус и Салернитана (2:2) от миналия кръг в Серия “А ”. Това се разбра от думите на президента на Италианската футболна асоциация Габриеле Гравина.

В последните секунди Аркадиуш Милик означи гол за “бианконерите ”, само че той не беше зачетен, тъй като реферът зад монитора Лука Банти алармира, че системата е засякла засада на Леонардо Бонучи. После обаче се оказа, че от ВАР не са разполагали с най-хубавия аспект на обстановката, поради което са изпуснали от кадър играча на гостите Антонио Кандрева, който покрива засадата.
 
Разследване на Съдийската комисия откри, че виновност за това носи компанията, която дава на арбитрите от ВАР картина. Оказа се, че на съдиите не е била обезпечена фотография от една от камерите, на която само се вижда ситуацията на Кандрева.

“За страдание, реферите не видяха това, само че те просто нямаха тази фотография пред тях. Нито основният арбитър, ни този на ВАР имат виновност. Няма никакъв скандал - всички би трябвало да се успокоят ”, съобщи Гравина.

Високото напрежение от всичко това по време на мача докара до червени картон на Милик, на Хуан Куадрадо и на наставника на Юве Масимилиано Алегри, поради което те получиха санкции от по един мач. Отделно “бианконерите ” са санкционирани с 5000 евро поради непочтено държание на служебни лица на клуба, а самият Алегри е “ударен ” с самостоятелна санкция от 15 000 евро.

За една среща осъден беше и нападателят на Милан Рафаел Леао, който също беше изпъден в този кръг.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР