Няма да има наказани митничари или гранични полицаи на ГКПП-Гюешево

...
Няма да има наказани митничари или гранични полицаи на ГКПП-Гюешево
Коментари Харесай

Няма да има наказани български митничари заради катастрофата на АМ Струма

" Няма да има осъдени митничари или гранични служители на реда на ГКПП-Гюешево поради миналия без позволение за интернационален транспорт македонски рейс, който изгоря на Автомагистрала " Струма ". Това коментираха чиновници на пункта пред БНР.

Това е по този начин, тъй като автобусът не е изпълнявал постоянна трансгранична автобусна линия, а е прекосявал директно през България, разясниха специалисти по граничен надзор.

На македонския Граничен контролно-пропусквателен пункт " Деве хълм " към този момент са осъдени трима митничари - двама са отстранени от работа, до момента в който продължава авансово следствие с изгорелия рейс с 44 пасажери, а шеф промяната е осъден дисциплинарно, само че си е на работа, разясниха техни сътрудници.

На 18 ноември те са пропуснали рейса на компанията " Беса транс " от Скопие, без да е имал издадено позволение, документ. При влизане в България подобен документ не се изисква, откакто рейсът минава директно, за екскурзия до Истанбул и назад. Нашите гранични чиновници са спазили изцяло разпоредбите.

" Фирмата " Беса транс " постоянно провела екскурзии от Скопие до Истанбул, няколкодневни, като пътуването ставало най-вече нощем ", споделиха митничари на ГКПП-Гюешево.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР