Няма да има министри от ГЕРБ-СДС. Тодор Тагарев вероятно ще

...
Няма да има министри от ГЕРБ-СДС. Тодор Тагарев вероятно ще
Коментари Харесай

Кирил Петков: Асен Василев ще бъде министър на финансите, без други членове на кабинета от ГЕРБ

" Няма да има министри от ГЕРБ-СДС. Тодор Тагарев евентуално ще е министър. Може да се трансформират едни-две лица от проектокабинета, с специалисти. Очаква се кабинетът да продължи 18 месеца да работи. Габриел ще е единственият вицепремиер, по-късно акад. Денков ще бъде единствен вице министър-председател, " означи съпредседателят на Продължаваме промяната.

 

Той сподели, че са спазили първото заричане към гласоподавателите си - да не поддържат държавно управление на ГЕРБ-СДС.

 

" Всеки министър ще има опция да избира заместник-министрите си. Всеки министър ще си избира тима, тъй като следва тежка работа. Не сме говорили за регионалните шефове. Мисля, че този принцип с министрите ще важи и за регионалните шефове, " акцентира Петков.

 

Аз не съм нареждал ареста на Борисов, съобщи Петков. " Ние осъзнаваме тежестта на момента за България и е значимо да се работи с възприятие на отговорност и обвързване ".

 

" Асен Василев е отличен ескперт, той е най-хубавият. Когато се гледат общи цели - влизане в Еврозоната, Шенген, тогава стопира политическото говорене и се гледа кой може да свърши работа. " Това акцентира Кирил Петков за кандидатурата на Василев за министър на финансите.

 

" Какво да вършим с регулаторите - ще има номинационен ръб, кандидатури, с които всички да сме съгласни, взаимно ще се разискват имената, всяка партия ще има право на несъгласие ". Така разяснява Петков кандидатурите за КПКОНПИ и за другите държавни органи,

чийто членове са с изминал мандат.

 

" Намираме се в исторически миг. Искаме смяна на Конституцията, на прокуратурата, аз съм за това да няма длъжността основен прокурор ", сподели Петков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР