Няма да има криза с храните, дори и без да

...
Няма да има криза с храните, дори и без да
Коментари Харесай

Земеделският министър: Има хранителни наличности за поне две години. Презапасяването е излишно!

Няма да има рецесия с храните, даже и без да се брои тазгодишната годишна продукция
Няма никаква заплаха от рецесия с питателните артикули, макар нарасналото търсене около ковид. Това увери в Министерски съвет министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

Зърнопроизводители твърдят, че страната ни има задоволително зърно, царевица и слънчоглед за самун, олио и фуражи за най-малко две години.

След огромния напор в първите дни – през идната седмица рафтовете още веднъж ще са обикновено заредени
Огромни опашки от пазаруващи се извиват пред магазините в огромните градове на страната след оповестяването на изключителното състояние. Бързащи да се презапасят с хранителни артикули изкупуват трайните хранителни артикули в супермаркетите. Особен напор към магазините се появи в ранните следобедни часове в петък, когато доста от хората излязоха от работа, с цел да се заредят с артикули.

Хранителни магазини и аптеки остават отворени!

Всякакви под паника пазарувания обаче в тази ситуация са непотребни, защото в заповедта на Министерството на здравеопазването категорично е записано, че хранителни магазини и аптеки ще работят и при изключително състояние.

„ Преустановяват се визитите в увеселителни и игрални зали, нощни заведения, питейни заведения, търговски обекти и центрове, заведения за публично хранене, като се изключи магазините за хранителни артикули, аптеките и дрогериите “, гласи съответната точка в заповедта.

Опашката пред магазина е премислена мярка!

Въпреки че дългата опашка пред магазина може да бъде плашеща панорама, в действителност нищо изключително и ужасно не се случва. Търговските обекти просто съблюдават нови правила, съгласно които не могат да пускат доста хора да пазарят по едно и също време. Броят на купувачите зависи от площта на магазина. За всички останали е най-добре да изчакат извън, където има чист въздух, спазвайки разстояние един от различен.

Стока има и ще има!

Всяка суматоха е непотребна, твърдят от огромните вериги магазини. Въпреки, че на моменти рафтовете се оказват изпразнени и трайни артикули като брашно, ориз, макаронени произведения и консерви наподобяват изчерпани, това напълно не е по този начин. Веригите са изцяло подготвени да отговорят на увеличеното търсене, а складовете са цялостни с артикули от първа нужда. След първичното голямо търсене, още при започване на идната седмица всичко ще е още веднъж в норма, а рафтовете ще бъдат заредени.

Министерство на вътрешните работи ще охранява магазините, с цел да няма напрежение!

Министерство на вътрешните работи подхваща ограничения за застраховане с полицейско наличие в регионите на търговски вериги за хранителни артикули, аптеки и дрогерии. Това оповестиха от пресцентъра на министерството. Целта е обезпечаване на публичния ред и попречване на напрежение към тези обекти.

Разпореждането на основния секретар е до шефовете на Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР в страната. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР