Няма да има кабинет с премиер Асен Василев и нов

...
Няма да има кабинет с премиер Асен Василев и нов
Коментари Харесай

Окончателно! ПП сдадоха властта! Василев върна мандата на Радев: Не успяхме да съберем достатъчна подкрепа за политиките ни

Няма да има кабинет с министър председател Асен Василев и нов мандат на „ Продължаваме промяната “ в това Народно заседание. Финансовият министър в оставка върна на президента Румен Радев несбъднат първия мандат за сформиране на държавно управление в този парламент.

„ За страдание, не успяхме да съберем задоволителна поддръжка, за осъществим политиките “, съобщи Василев, представен от bgonair.bg.

Преди година жителите повярваха, че България може да се ръководи по различен метод. Оттегленият заем на доверие към кабинета не може и не би трябвало изчерпва публичните старания за създаване на транспарантно и отговорно ръководство. Мисията да променим страната ни е историческа и колкото и да е сложна – българите ще япостигнат. Благодаря на тези от вас, които работиха с мисъл за родината и за които това разбиране стои над всички други полезности. Очаквам държавното управление да създаде и да внесе в Народно събрание законите, свързани с Плана за възобновяване и резистентност, с цел да не продължава България да губи време и средства „, разяснява Радев.

Предстои през идната седмица президентът да връчи втория мандат на парламентарната група на ГЕРБ-СДС. Те обаче неведнъж и изрично обявиха, че няма да вършат опити за сформиране на кабинет и непосредствено ще върнат мандата на Радев. Все още не е ясно коя от останалите партии ще получи третия мандат, в случай че от ГЕРБ-СДС спазят обещанието си.

От Българска социалистическа партия и „ Демократична България “ показаха подготвеност за диалогичност и опит за сформиране на държавно управление. По-рано през днешния ден от „ Продължаваме промяната “ оповестиха на брифинг, че няма да поддържат кабинет с мандатоносител„ ИТН “. А от „ Възраждане “ изрично се оповестиха за предварителни избори.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР