Няма да има кабинет между ПП-ДБ и ГЕРБ. ГЕРБ няма

...
Няма да има кабинет между ПП-ДБ и ГЕРБ. ГЕРБ няма
Коментари Харесай

Все още си нямаме доверие. Няма да има кабинет на ПП-ДБ и ГЕРБ, както и подкрепа за първия мандат

Няма да има кабинет сред ПП-ДБ и ГЕРБ . ГЕРБ няма да получат и поддръжката на обединението за първия мандат за сформиране на държавно управление с номинираната за министър председател еврокомисарка Мария Габриел .

Това е изводът от договарянията сред двете политически сили, които се състояха през днешния ден в Народното събрание и бяха водени от Габриел.

В понеделник президентът Румен Радев ще връчи мандата за сформиране на държавно управление на ГЕРБ. До тук . От Българска социалистическа партия няма твърдо " да " или " не ". " ИТН " ( Има Такъв Народ ) не отхвърли поддръжка, само че желае от ГЕРБ ясно обрисувани ограничения и периоди за осъществяването им.

На срещата в петък ПП-ДБ дадоха обещание на Габриел поддръжка за редица закони, за уравновесен бюджет, както и за влизането на България в Шенген, за правосъдна промяна, поддръжка за Украйна и други Бяха открити доста общи неща в стратегиите и целите на първата и втората политическа мощ.

" Първият извод от тази среща е, че имаме толкоз доста общи неща, че е грехота да не ги свършим ", съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов . Той се появи в зала „ Запад “ в миг, в който положителният звук беше почнал да отстъпва. Делян Добрев и Асен Василев разменяха реплики откакто Василев попита Габриел дали е за европейска или латиноамериканска финансова политика, и дали ще спре превръщането на Пловдивски панаир в жилищен квартал.
Преспете още един път, помислете.
Борисов сподели, че идва по-късно не е от пренебрежение, а за се види, че в ГЕРБ има хора, които могат да водят договаряния и не е лидерска партия. Той за следващ път предложи общо държавно управление с ПП-ДБ. " Защо Асен Василев да не е финансов министър? Денков, Панев , прелестен министерски съвет... ", сподели Борисов.

" Преспете още един път, помислете. С контактите и връзките, които имаме всички, за дни, седмици, месеци ще изведем България на радикално друго равнище. След това ще намерим решение – положително, неприятно " сподели водачът на ГЕРБ. Според него по-лошо през тези две години от служебните държавни управления няма. " Ще проиграем огромен късмет, не се заблуждавайте, че гласоподавателите ни избират избори или други формати ", сподели Борисов.

" Нашият огромен проблем е, че към момента си нямаме доверие ", отговори му съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков .

Кирил Петков сподели, че в една естествена страна се водят диалози за цели, а не за места, далавери, корупция. " Искахме да демонстрираме в този диалог, че с цел да могат едни решения да се вземат, би трябвало да имаме действителната информация, освен на хартия, а какъв е индивидът зад тях ", сподели Петков. Той напомни, че ПП-ДБ имат решения на националните си органи да не поддържат първия мандат на ГЕРБ-СДС.
 Асен Василев, Кирил Петков и Атанас Атанасов
Петков добави, че новата коалиция няма доверие на партията на Борисов, поради нарушеното " джентълменско съглашение ". за ръководител на Народното събрание, а ПП-ДБ трябваше да получат председателското място на правната комисия, само че предлагането им в петък, това да се гласоподава в Народното събрание. От думите на председателката на групата на ГЕРБ Десислава Атанасова сутринта се разбра ГЕРБ чака поддръжка от ПП-ДБ за кабинета на Габриел, с цел да утвърди претендента на ПП-ДБ за началник на правната комисия.

" Думите са хубаво нещо. Можем да си приказваме от заран до вечер, само че значими са делата ", сподели Петков и прикани още в първите дни идната седмица да бъде определен ръководител на комисията.

Борисов сподели, че на идващото гласоподаване ще е определен ръководител на правната комисия. " Ще си спазим уговорката ", подсигурява Борисов..

След повече от час и половина диалози, Мария Габриел се отхвърли да прави кабинет с ПП-ДБ или да желае поддръжката им за първия мандат. Тя сподели, че чака поддръжка от тях по основните законопроекти в Народното събрание. Кирил Петков сподели, че се надява диалозите с ГЕРБ да продължат.

От на следващия ден започваме срещи с останалите партии, сподели след срещата в коридорите на Народното събрание Борисов. Той сподели, че в едно бъдещо вероятно държавно управление с министър председател Мария Габриел, тя ще взема всички решения сама.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР