Няма да има извънредно заседание на Народното събрание. Причината –

...
Няма да има извънредно заседание на Народното събрание. Причината –
Коментари Харесай

Липсата на кворум провали извънредното заседание на НС

Няма да има изключително съвещание на Народното събрание. Причината – липса на кворум.

В пленарната зала влязоха единствено депутатите на " ИТН ", самостоятелният народен представител Радостин Василев, и ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

Заседанието бе свикано по искане на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, само че в 12 часа даже техните депутатите не бяха в зала.

Още във вчерашния ден от ПП-ДБ, Българска социалистическа партия и " Възраждане " бяха безапелационни, че няма да участват на изключителното съвещание, защото е планувано за последния ден от предизборната акция.

В дневния ред на депутатите бяха включени две точки – ново разглеждане на Закона за енергетиката поради ветото на президента Радев и промени в Закона за запасите от петрол и нефтопродукти.

От ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи настояха ветото на президента върху Закона за енергетиката да бъде преодоляно допустимо най-скоро, с цел да може от Лукойл да стартират да заплащат налозите си още от идната седмица.

Според ПП-ДБ съвещание по време на предизборна акция, и то по толкоз значими тематики ще даде естрада за спекулации и популизъм, по тази причина депутатите на парламентарната група няма да участват.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР