Няма да има достатъчно подписи, за да се сигне до

...
Няма да има достатъчно подписи, за да се сигне до
Коментари Харесай

Доц. Наталия Киселова: Няма да има достатъчно подписи за референдумите

" Няма да има задоволително подписи, с цел да се сигне до разискване. Тази фрагментация на политическия ни живот, това оттегляне от изборна интензивност и политическа активност изобщо прави хората по-пасивни. Ако това е задачата - да ги събудим, е добре, само че не мисля, че ще бъде допустимо ".

Това съобщи за БНР доцент Наталия Киселова, експерт по конституционно право.

" Не може да няма кворум за присъединяване и колкото и да са взели участие в референдум, да бъде наложителен. Това не е възможно и отива оттатък разбирането ни за модерна народна власт ", счита доцент Киселова.

" Два от референдумите се отнасят или за опазване на лв., или за отсрочване на еврото - тях ги поставям в патриотичния бранш ", посочи доцент Киселова. Според нея референдумът на Има Такъв Народ е по-различен:

" Може да има странична цел - или да удари този на " Възраждане " и на публицистите от " България 24 ", или да вечно да прекъсне диалога за президентска република ".

Според нея обаче задачите са доста по-прагматични:

" Първо - партията да подсети за себе си. На последващо място - да покаже, че има експертен, интелектуален потенциал да изнесе сериозен спор. Или да се опитат да влязат още веднъж в Народното събрание, в случай че не съумеят - най-малко да получат 1% на идващите избори, с цел да получават субсидиране. Те са положителни в това да вършат шокиращи неща и да обръщат вниманието върху себе си ".

Доц. Киселова разяснява и брифинга на Има Такъв Народ:

" Виждаме един нов Слави Трифонов. Той наподобява помъдрял, наподобява по-консенсусен и отворен към публицистите. Кое направи усещане - тези хора не знаят какво желаят, с изключение на да извърнат внимание върху себе си. Да се каже, че всяка партия щяла да си каже, откакто народът реши, ми се коства, че е в нарушаване на Конституцията. Дебатът за привикване на Велико народно събрание се предшества от план. Не може ти да предизвикваш партиите, които по принцип не са за смяна на формата на ръководство, дори противоположното. Партиите са си декларирали позициите и няма какво да ги питаш ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР