Няма да има дефицит на природен газ в България, ако

...
Няма да има дефицит на природен газ в България, ако
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: В страната ни не се очаква липса на природен газ

Няма да има недостиг на природен газ в България, в случай че от 1 януари Русия спре доставките на газ за Украйна. Това заяви в Раднево министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Според нея, са подхванати всички ограничения и в страната ни не се чака липса на синьо гориво. Енергийният министър участва на церемонията по предаване за употреба на два нови роторни багера в " Мини Марица-изток ".
Теменужка Петкова - министър на енергетиката: България има подписан контракт за доставки на природен газ, българските жители би трябвало да бъдат спокойни, че сходна заплаха няма. Както знаете в нашата енергийна тактика още в края на предходната година, ние включихме два доста значими плана, свързани точно със сигурността на доставките, с диверсификацията на маршрутите, източниците за доставка на природен газ - това е разширението на газопреносната инфраструктура на територията на България - от българо-турската до българо-сръбската граница и построяването и присъединяване на България в терминала за полутечен природен газ на Александрополис. Знаете, че и по двата плана на процедура се работи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР