Няма да губим време, започваме преговорите още от утре, имаме

...
Няма да губим време, започваме преговорите още от утре, имаме
Коментари Харесай

Преговорите за кабинета Василев започват още утре

Няма да губим време, започваме договарянията още от на следващия ден, имаме добър старт. Това съобщи ръководителят на ПГ " Продължаваме промяната " Андрей Гюров пред Българска национална телевизия.

Преговорите ще водим настрана с парламентарните групи , ще се срещаме в Народното събрание. След това представяме нашата стратегия пред Народно събрание, съобщи шефът на ПГ Политическа партия.
 Елена Гунчева спечелила бас на Костадинов
Елена Гунчева спечелила бас на Костадинов

Депутатката става самостоятелна

Запитан дали депутата Елена Гунчева , която влезе в 47-ото Народно събрание от групата на " Възраждане " дали ще е част от депутатите, с които да се водят диалози, с цел да си обезпечат 121 депутати за поддръжка, Гюров сподели че това следва да забележим, не сме водили съответни диалози с нея.

С Виктория Василева ще беседват, както и с всички, които ще проявят интерес, сподели Гюров.
 Зам.-председателят на ПГ на Има Такъв Народ Виктория Василева напуща Народното събрание
Зам.-председателят на ПГ на Има Такъв Народ Виктория Василева напуща Народното събрание

Това ще се случи идната седмица

Той не изключва настоящи министри да останат в новия кабинет, " Започват договаряния към една законодателна рамка и проект за промени. След като видят формулата, която ще поддържат всички сътрудници, ще видят.

Относно Бойко Рашков и желанието на тяхната партия той да оглави КПКОНПИ, Гюров удостовери това и съобщи, че когато се стигне до там, този пост ще бъде освободен.

Още не е обсъждано дали Кирил Петков ще бъде министър , сподели Гюров.

Относно смяната на формулата на властта и парцелирането на отговорностите той сподели, че имат концепция да се намерения върху модела, който дава обособени министерства на обособените партии - да има зам.-министри от други политически сили. Гюров отхвърли да има продължение на формулата 3-5-8 и сподели, че мислят върху по-гъвкава формула. Видяхме кои неща работят и кои - не. Вероятно ще има смяна и в тази формула, в обособените министерства може да има зам.-министри от разнообразни обединения.

Той посочи, че с съдружните сътрудници стоят зад показаната стратегия като проект за деяние на кабинета, в случай че бъде изпълнен този мандат. Някои сътрудници се връщат на масата на договаряния с поддръжка за това държавно управление и с стратегия за идващите 6 месеца, сподели той, визирайки Българска социалистическа партия.

Тези шест месеца са част от програмата, която би трябвало да се случи в този мандат - дали мандатът ще е до локалните избори или по-дълъг период, зависи от договарянията. Ще намерим устойчиво болшинство, което застава зад тези промени.

Като акценти в идната стратегия той посочи оправянето с ценови рецесии, Плана за възобновяване и резистентност и Плана за земеделието . Очакваме 16 милиарда лева, които да влязат в българската стопанска система , сподели Гюров.

Най-голямата неточност, която отчитаме е, че дадохме доверие на политически обединения, които работят с брокери. " Ние не работим с брокери, тъй като нищо не продаваме ", сподели Гюров, визирайки министърът в оставка Гроздан Караджов, наименуван от Кирил Петков " ".

" Не сме споделили, че няма да беседваме с други обединения, сложили сме си задача да подобрим разговора, който на минимално равнище би трябвало да тече. Например - правосъдната промяна, конституционни промени, би трябвало да държим отворени канали и да търсим път за разрешаване на тези проблеми. Няма да беседваме с хора, които не са на масата, а са във вили, сараи и така нататък ", сподели той визирайки.

Оставам в националното заседание, ролята, която извършвам в този момент е извънредно значима, добави Андрей Гюров.

Спазени са всички процедури при решението за експулсиране на 70-те съветски дипломати, сподели Гюров. Това, както и съществуването на опасност за сигурността на България са разискали от управлението на " Продължаваме промяната " и президента Румен Радев след връчването на мандата за основаване на държавно управление, ръководено от Асен Василев този следобяд.

" Обсъждахме горещата тематика на деня, доколкото президентът има директна връзка с ДАНС ", сподели Гюров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР