Няма да гоним руски дипломати засега, обяви на брифинг Бойко

...
Няма да гоним руски дипломати засега, обяви на брифинг Бойко
Коментари Харесай

След заседанието в МС: Няма да гоним руски дипломати

Няма да гоним съветски дипломати към този момент, разгласи на брифинг Бойко Борисов след съвещанието на съвета по сигурността към Министерския съвет по случая „ Скрипал “, написа Мениджър Нюз.

" Чакаме повече доказателства по случая " Скрипал ", в случай че има такива. Към този миг не считаме, че би трябвало да изгонваме дипломати от Руската федерация. Към този миг не считаме, че би трябвало да изгонваме дипломати или механически лица от Руската федерация. Използвахме Съвета със всички служби.

Извикахме на съвещания посланика ни в Русия. Гласувахме за извикване на съвещания за един месец или 4 седмици на нашия дипломат на Европейския съвет в Москва. В НАТО също сме дали своя глас. Показали сме своята цялостна взаимност към Англия. Оттам нататък като председателстващи сега Съвета на Европейски Съюз би трябвало да запазим канала за връзка и с Русия, по този начин, както направихме в връзките с Турция “, съобщи още министър председателят.

Той разясни, че извикването на съвещания е нормална процедура в дипломацията. „ Обръщаме съществено внимание. От месеци наред предизвестявам, че тази ескалация ще продължи. Неслучайно в наше прилежащо Косово продължава ескалацията и продължава да се приказва в диалозите на президента Путин с президента Вучич за дейности, които ми припомнят тези отпреди 20 години. Пази Боже да се случи сходно нещо отново на нашите граници! Действията на Турция, спора им с Гърция, не виждам по какъв начин и Кипър ще го решат за икономическата зона, защото находищата са огромни.

Тлеещият спор, който по никакъв метод не е позволен в Украйна – това са все неща в нашия район. ", разяснява още министър председателят Подкрепихме решението на Съвета да се ограничим в цялостната поддръжка на Англия и в това време дипломат Коцев ни срещна с това, което в Москва се приказва. Чакаме повече доказателства, в случай че има такива. Към този миг не считаме, че би трябвало да изгонваме дипломати от Руската федерация “, акцентира Борисов.

Както стана ясно още през вчерашния ден на съвещанието бе изслушан и завърналия се преди дни от Москва дипломат Бойко Коцев. Той ще се завърне в Москва след Великденските празници, защото на 8 април има огромна галерия на Светлин Русев в Москва, заяви още министър председателят.

Заради случая „ Скрипал “ досега 28 страни са взели решене да изгонят съветски дипломати. Други четири взеха решение да привикат посланиците си за съвещания. Вчера стана ясно, че положението на Юлия Скрипал се усъвършенства.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР