Няма да го увъртам: така, както е планирано в момента,

...
Няма да го увъртам: така, както е планирано в момента,
Коментари Харесай

Какво казва CEO-то на BMW за стандарта Euro 7?

„ Няма да го извъртам: по този начин, както е планувано сега, просто няма да се получи! “

Оливер Ципс, основният изпълнителен шеф на BMW, насочи язвителна офанзива против предстоящите разпореждания за излъчванията Евро 7. 59-годишният управител разкритикува нереалистичните условия на тестовата среда, които съгласно него оказват голям напън върху автомобилните производители.

От юли 2025 година се чака производителите на коли да понижат излъчванията на NOx с 35% и да понижат твърдите частици от отработените газове с цели 13%. В речта си, произнесена на 103-тото годишно общо заседание на BMW AG, той счита, че тези разпореждания са „ изцяло неизпълними. Ципсе добави, че изискванията на тестванията съставляват нереалистични обстановки и принуждават производителите на коли да се оправят с разнородни проблеми.

„ Мисля, че всеки може да си отговори на този въпрос самичък за себе си: Колко постоянно, да вземем за пример, карате в планински проход, с цялостна газ, при минус седем градуса, с изцяло претрупан автомобил, който тегли ремарке? Ние се борим за рационално решение на Евро 7, което също по този начин дейно покачва качеството на въздуха в градовете “, сподели Ципс.

Главният изпълнителен шеф и преди се е изказвал срещу новите проби за излъчвания и е казвал, че те ще подчертават върху изискванията на шофиране, които нямат огромно значение за действителния живот на автомобила. 

Едно от главните условия на Европейски Съюз ще принуди производителите на коли да се съсредоточат върху издръжливостта на колите.

Пътническите коли и леките микробуси би трябвало да дават отговор на по този начин наречения „ бюджет за излъчвания “ за всяко пътешестване под 10 км.

Това включва етапа на леден старт, когато колите с мотори с вътрешно горене отделят повече излъчвания от нормално.

Зипс съпостави протичащото се в Европа със Съединени американски щати, където Законът за понижаване на инфлацията предизвиква въвеждането на електрически транспортни средства. „ В Съединени американски щати Законът за понижаване на инфлацията се употребява от политиците за поощряване на опазването на климата и подсилване на националната стопанска система. В Европа, въпреки това, Европейската комисия всеобщо стяга планувания стандарт Евро 7. “

Главният изпълнителен шеф на BMW споделя, че тези разпореждания няма да доведат до никакво възстановяване на качеството на въздуха. „ Няма да го извъртам: по този начин, както е планувано сега, просто няма да се получи! “ Зипсе също по този начин съобщи, че началната дата през юли 2025 година е непрактична.

Зипсе от дълго време се застъпва за мотора с вътрешно горене и предизвестява против преждевременната възбрана на колите с ДВГ.

Не че BMW не има вяра в различните горива и електрическите автомобили, а по-скоро в това, че колите с бензинови мотори към момента са доста настоящи в наши дни, изключително на пазари и райони, където електрическите автомобили към момента са непрактични.

Някои водачи на мисълта считат, че наредбите на Евро 7 в действителност ще навредят на революцията на електрическите автомобили. Мартин Сандер от Ford Model E съобщи предходната година: „ Не би трябвало да насочваме запаси към вчерашна технология, а вместо това да влагаме в нулеви излъчвания “.

Това, което той има поради тук, е, че производителите не би трябвало да употребяват пари за понижаване на излъчванията, когато те могат да бъдат употребявани за създаване на електрически транспортни средства.

Разбира се, BMW разполага с редица електрически коли, в това число свръхлуксозния i7 и поляризиращия SUV iX. Тази година Зипсе споделя, че електрифицираната гама ще се усили, с цел да побере идния изпълнителен седан i5 и кросоувъра iX2, които би трябвало да усилят така и така високите продажби на компанията.

Миналата година BMW е доставила над 215 000 електрическия автомобил, което е повече от два пъти повече от продадените през 2021 година електрически автомобили.

Интересно е, че най-успешният M Performance автомобил през предходната година е i4 M50, което демонстрира по какъв начин се трансформират потребностите на клиентите. До 2027 година електрифицираните коли ще съставляват повече от половината от продажбите на дъщерното сдружение Performance.

Да не забравяме, че Мюнхен работи и върху коли, задвижвани с водород. iX5 Hydrogen е първият от тези коли, а някои от тях към този момент се движат в Америка. В бъдеще можем да чакаме още повече водородни коли, основани на платформата Neue Klasse.

Надяваме се, че европейските законодатели ще се вслушат в думите на Зипсе и ще създадат някои по този начин нужни промени.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР