Няма да е преувеличено, ако кажем, че Димитър Кузманов се

...
Няма да е преувеличено, ако кажем, че Димитър Кузманов се
Коментари Харесай

Кузманов бе безпощаден срещу 3-кратен Чаланджър шампион и е 1/4-финалист в Хелзинки!

Няма да е пресилено, в случай че кажем, че Димитър Кузманов се радва на най-хубавия сезон до момента в кариерата си, откакто доближи плейофния кръг в квалификациите на Ролан Гарос, Уимбълдън и US Open, оставайки на милиметри от желан дебют в съществена скица на шампионат от Големия шлем. Успехите игри на нашенеца бяха възнаградени и с рекордно място в международната класация - номер 159, само че във втората половина от годината травма спря стремежа на пловдивчанина, като го извади за близо месец от кортовете, с което го лиши от опцията да брани купата си от Чаланджъра в Барселона и втората ни ракета напусна топ 200.

Мико през предходната седмица съумя да се завърне назад на победния път в Роан, където надигра представителя на първата стотица Раду Албот, преди да инкасира проваляне във втория кръг. Без време за губене в края на сезона, Кузманов още във вторник откри акцията си на конкуренцията от същата категория в Хелзинки и на старта надви в поредни сетове над някогашния осминафиналист от Ролан Гарос - Юго Гастон, като съумя да резервира подема в представянето си и през днешния ден, с цел да се оправи със международния номер 223 и трикатен първенец на равнище Чаланджър Алтуг Челикбилек. Българинът още веднъж блесна с устойчивостта в продължителните разигравания, като вкарваше над 60 % първи сервис, който му носеше лесни точки и докара събитията до 6:4 6:3 в своя изгода, класирайки се на четвъртфиналите във финландската столица, където го конфликт с един всред Максимилиан Мартерер и Леандро Райди.

Родният ни представител в самото начало на дуела побърза да употребява мощните страни в играта си, като се отдръпна обратно от главната линия и наподобяваше своенразна " стена ", карайки турчина да печели точката по няколко пъти. Тази задача образно се оказа непостижима за Челикбилек, чиито офанзиви безусловно намираха отговор от ракетата на пловдивчанина, при което той опита да е по-агресивен в ударите си, само че то се трансформира в отзив за куп неточности и Мико завоюва пет следващи гейма, с цел да поведе безапелационно с 5:1. Световният номер 206 продължи с рутинирани дейности да си обезпечава игрово преимущество и не след дълго доближи сетбол, само че тъкмо тогава серия от грешки разколеба българина, който като се изключи че съобщи подаването си, беше изправен пред угрозата да загуби напълно преднината си. По-нискоранкираният играч в тези минути излъчваше все по-голяма убеденост в комбинациите си и съумяваше да пробие отбраната на нашето момче, като доближи нов брейкбол, но Кузманов опрян до стената при 5:4 и 30:40 пласира ас, който го въодушеви, и с неспасяема къса топка втората ни ракета записа сета против името си.

Във втората част пловдивчанинът продължи да е по-активният от двамата тенисисти и на два пъти хвана противника си наоколо до мрежата неопитен, като го размина и поведе с пробив. Нов спад в играта на нашето момче, съпроводен от изключителна работа във фаза отбрана от страна на международния номер 223, означаваше рибрейк, само че единствено с цел да забележим следващите чудесно извършени многоходови акции на Мико, приключили с печеливш удар от ракетата му. Последвалият осми гейм се оказа и преломният миг на срещата, откакто Кузманов отрази три брейкбола и резервира самообладание, с цел да резервира подаването си, което очевидно обезкуражи Челикбилек, който се пречупи изцяло и с двойна неточност на турчина беше узаконена успеха на втората ни ракета.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР