Няма да е пресилено да кажем, че последната седмица се

...
Няма да е пресилено да кажем, че последната седмица се
Коментари Харесай

Любо Огнянов: Мили британци, ще изритате ли своята кралица заради нацисткия поздрав? ВИДЕО

Няма да е пресилено да кажем, че последната седмица се трансформира в същинско злополучие за българския футбол, предава Канал3.

След това приказно лято на 1994 година Когато българският футболен почитател претърпя своята американска фантазия мотивите за наслада се брояха на пръсти.

За да се стигне до същинската злополука в София, когато най-бездушният народен футболен тим, който нашата страна е имала до момента записва, най-срамната си загуба в историята с 6:0.

Дори резултатът не е толкоз стряскащ, тъй като доста по-големи тимове са падали със същия резултат.

Само си спомнете това 7:1 освен това на полуфинал на Световното състезание, с който Германия унижи Бразилия.

Стряскащото в българските национали е неналичието на какъвто и да било хъс за победа и предпочитание да защитиш своята футболна чест.

Най-отвратителното обаче бяха заглавията в английската преса на идващия ден. Заради група от 50 души против България се изля нечуван проливен дъжд от обиди и унизителни нападки.

Едно от заглавията беше "Изритайте ги ", а буквите бяха с цветовете на българското знаме.

В различен вестник двете страни бяха обозначени като "Лъвовете " за Англия и забележете "Животните " за България.

Някои ще кажат, че това е независимост на словото. Аз обаче считам, че това беше преднамерена, авансово режисирана акция.

Защо британците избраха тъкмо България за своя жертва не е доста ясно.

Но върху нашата страна се залепи етикет на расистка, надали не неонацистка страна.

Варвари, които мърсят светилището на европейския футбол. И тук е мястото да попитам. Точно пък британците ли ще ни учат на футболен, че и народен морал?

Точно англичаните ли ще ни приказват за нацистки прояви по стадионите и тъкмо тези ли ще ни жигосват като най-големите хулигани?

През тази седмица в персоналния си профил пуснах една фотография на престолонаследника принц Хари, който се беше появил с нацистка униформа на едно празненство на Хелоуин преди години.

Излишно е да споделям, че това е демонстрация на меко казано неприятен усет. Направо ще си го кажа – това е най-идиотската демонстрация на член на английското кралско семейство.

Представете си, все едно на маскен бал в Израел или в Русия някой да се появи с униформа на офицер от SS. Мислите си, може би, че това е единична демонстрация.

Самата кралица Елизабет Втора като шестгодишно дете е снимана по какъв начин отдава нацистки привет до момента в който си играе в кралското имение Балморал. Да не приказваме за Едуард Осми, нейният чичо, който искрено е симпатизирал на нацистите.

Тях ще изритате ли, благи жители на империята?

Точно англичани ли ще ни приказват за неонацистки прояви, откакто придвижването Скинхедс се заражда точно на Острова през 60-те годни.

А създателят на неонацисткото придвижване "Кръв и Чест " е също англичанин.

Откога британските почитатели са знак на фини шекспирови маниери – откогато трошат подред европейските столици, където техният тим гостува?

Британските почитатели направиха същинска кочина от центъра на София, а ние, с цел да не развалим европейския си имидж, свенливо си обръщахме главата встрани, вместо да бъдат изпоарестувани мъртвопияните отпадъци, които псуваха и замеряха инцидентните пешеходци дръзнали да се разхождат в центъра на столицата на личната си страна.

А какво да кажем на английските туристи, които като дойдат на Слънчев бряг три дни не знаят в коя страна се намират, тъй като не могат да изтрезнеят.

Това предиздвикало ли е българската преса да написа, че британците са нация от свине, които обичат да грухтят в кочината си измежду локви от повърнато и празни бирени бутилки? Не.

Защото ние разбираме малко по-различно свободата на словото.

Аз обаче в никакъв случай не съм бил кой знае какъв брой политически правилен. Затова ще кажа, че някакви английски алкохолици, ръководени от кралски двор, в който не се знае кой е нацист, кой на кого изневерява и дали мъжете са мъже, а дамите дами не могат да ни поучават.

Най-малкото, тъй като последните избори бяха извоювани от недоразумението Найджъл Фарадж, който плашеше британците с настъпление от българи и румънци.

Другото неразбирателство с забавната прическа пък е на път да се трансформира в воин на Шотландия, тъй като след Брекзит наподобява, че с Обединеното кралство е свършено. Защото Шотландия и Уелс оповестиха, че обмислят да провъзгласят самостоятелност.

А столицата Лондон ръководена от британецът Садик Кан, пакистанец по генезис, обмисля самостоятелен статут. Бог да пази кралицата, че короната и се клати. А другояче за футбола – нашето време отново ще пристигна. Респект.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР