Няма да е пресилено да кажем, че последната седмица се

...
Няма да е пресилено да кажем, че последната седмица се
Коментари Харесай

Любо Огнянов: Мили британци, ще изритате ли своята кралица заради нацисткия поздрав?

Няма да е пресилено да кажем, че последната седмица се трансформира в същинско злополучие за българския футбол. След това приказно лято на 1994 година Когато българският футболен почитател претърпя своята американска фантазия мотивите за наслада се брояха на пръсти, това съобщи в коментар по Канал 3 Любо Огнянов.

Ето какво счита той:

За да се стигне до същинската злополука в София, когато най-бездушният народен футболен тим, който нашата страна е имала до момента записва, най-срамната си загуба в историята с 6:0. Дори резултатът не е толкоз стряскащ, тъй като доста по-големи тимове са падали със същия резултат.

Само си спомнете това 7:1 освен това на полуфинал на Световното състезание, с който Германия унижи Бразилия. Стряскащото в българските национали е неналичието на какъвто и да било хъс за победа и предпочитание да защитиш своята футболна чест. Най-отвратителното обаче бяха заглавията в английската преса на идващия ден. Заради група от 50 души против България се изля нечуван проливен дъжд от обиди и унизителни нападки.



Едно от заглавията беше "Изритайте ги ", а буквите бяха с цветовете на българското знаме. В различен вестник двете страни бяха обозначени като "Лъвовете " за Англия и забележете "Животните " за България. Някои ще кажат, че това е независимост на словото. Аз обаче считам, че това беше преднамерена, авансово режисирана акция. Защо британците избраха тъкмо България за своя жертва не е доста ясно.

Но върху нашата страна се залепи етикет на расистка, надали не неонацистка страна. Варвари, които мърсят светилището на европейския футбол. И тук е мястото да попитам. Точно пък британците ли ще ни учат на футболен, че и народен морал?

Точно англичаните ли ще ни приказват за нацистки прояви по стадионите и тъкмо тези ли ще ни жигосват като най-големите хулигани?

През тази седмица в персоналния си профил пуснах една фотография на престолонаследника принц Хари, който се беше появил с нацистка униформа на едно празненство на Хелоуин преди години.

Излишно е да споделям, че това е демонстрация на меко казано неприятен усет. Направо ще си го кажа – това е най-идиотската демонстрация на член на английското кралско семейство. Представете си, все едно на маскен бал в Израел или в Русия някой да се появи с униформа на офицер от SS. Мислите си, може би, че това е единична демонстрация.

Самата кралица Елизабет Втора като шестгодишно дете е снимана по какъв начин отдава нацистки привет до момента в който си играе в кралското имение Балморал. Да не приказваме за Едуард Осми, нейният чичо, който искрено е симпатизирал на нацистите.

Тях ще изритате ли, благи жители на империята? Точно англичани ли ще ни приказват за неонацистки прояви, откакто придвижването Скинхедс се заражда точно на Острова през 60-те годни. А създателят на неонацисткото придвижване "Кръв и Чест " е също англичанин. Откога британските почитатели са знак на фини шекспирови маниери – откогато трошат подред европейските столици, където техният тим гостува?

Британските почитатели направиха същинска кочина от центъра на София, а ние, с цел да не развалим европейския си имидж, свенливо си обръщахме главата встрани, вместо да бъдат изпоарестувани мъртвопияните отпадъци, които псуваха и замеряха инцидентните пешеходци дръзнали да се разхождат в центъра на столицата на личната си страна.

А какво да кажем на английските туристи, които като дойдат на Слънчев бряг три дни не знаят в коя страна се намират, тъй като не могат да изтрезнеят.

Това предиздвикало ли е българската преса да написа, че британците са нация от свине, които обичат да грухтят в кочината си измежду локви от повърнато и празни бирени бутилки? Не. Защото ние разбираме малко по-различно свободата на словото. Аз обаче в никакъв случай не съм бил кой знае какъв брой политически правилен.

Затова ще кажа, че някакви английски алкохолици, ръководени от кралски двор, в който не се знае кой е нацист, кой на кого изневерява и дали мъжете са мъже, а дамите дами не могат да ни поучават. Най-малкото, тъй като последните избори бяха извоювани от недоразумението Найджъл Фарадж, който плашеше британците с настъпление от българи и румънци.

Другото неразбирателство с забавната прическа пък е на път да се трансформира в воин на Шотландия, тъй като след Брекзит наподобява, че с Обединеното кралство е свършено.

Защото Шотландия и Уелс оповестиха, че обмислят да провъзгласят самостоятелност. А столицата Лондон ръководена от британецът Садик Кан, пакистанец по генезис, обмисля самостоятелен статут. Бог да пази кралицата, че короната и се клати. А другояче за футбола – нашето време отново ще пристигна. Респект.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР