Няма да е пресилено, ако кажем, че целият тенис свят

...
Няма да е пресилено, ако кажем, че целият тенис свят
Коментари Харесай

Отлично начало на сезона: Бивш шампион от Шлема потегли победоносно в Пуна!

Няма да е пресилено, в случай че кажем, че целият тенис свят е насочил погледите си към протичащото се в Австралия при започване на новия сезон и останалите съревнования остават надалеч от полезрението на феновете. Такъв е и казусът с шампионата в Пуна, където позицията на топ подложен в надпреварата беше заета от 34-годишния деец Марин Чилич, който откри победоносно своята 19-а година в Тура след триумф над Роберто Карбайес Баена - 6:3 3:6 6:1. С триумфа си някогашният първенец от Шлема към този момент е част от четвъртфиналната фаза в индийския град и го чака среща с Талоон Грийкспор.

Началото на дуела протече с неуверен първи гейм на сервис за любимеца, който все пак съумя скоропостижно да повиши качеството на представянето си и не след дълго поведе с пробив. Хърватинът продължи и след добития задатък да е в ролята на по-активният тенисист, което му разреши необезпокоявано да запише дебютния сет против името си.

На старта на втората част наблюдавахме прочут миг на доминация от страна на сервиращите, преди международният номер 17 да предприеме по-рискови дейности, отвели го до брейкбол. Усетил заплахата от това да изгуби подаването си, предрешавайки крайния излаз на конфликта, Карбайес Баена отпусна ръката си и заигра на върха на своите качества, което с изключение на попречване на неподходящата обстановка, му донесе и основен пробив, с който възвърне равенството в обособените сетове. Решителната трета част надалеч не предложи същата конспирация, която имаше в отминалата, откакто Чилич подвигна оборотите и разликата в класите си сподели думата, при което някогашният първенец от US Open отпусна единствено гейм на международния номер 74, подпечатвайки първата си победа за сезона.

What a contest
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР