Няма да допуснем спирала от избори, каза премиерът Кирил Петков

...
Няма да допуснем спирала от избори, каза премиерът Кирил Петков
Коментари Харесай

Премиерът след коалиционния съвет: Няма да допуснем спирала от избори

Няма да допуснем серпантина от избори, сподели министър председателят Кирил Петков след края на изключителния съвет на обединението откакто водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов реши да изтегли министрите от кабинета си.

Ще кажем " Не " на хаоса, добави Петков, а зад него застанаха водачите на Българска социалистическа партия и Демократична България.

Представителите на трите партии от ръководещата коалиция остават единни. На лидерския съвет, който продължи до късно вечерта, те оповестиха, че няма да позволен страната да изпадне в серпантина на избори и увериха, че ще създадат всичко допустимо настоящето държавно управление да се резервира.

Срещата продължи повече от два часа. И на нея предстоящо нямаше представител на „ ИТН “, откакто Слави Трифонов разгласи бракоразвод с останалите партии от обединението.

„ Ние всички сме дружно, обединени. Искаме да успокоим жителите, че всичко, каквото зависи от нас, ще го създадем, България да продължи със същото държавно управление, което има сега “, съобщи Петков.

„ Няма да допуснем поради его и задкулисие или нещо друго, България да влезе в серпантина от избори в миг на война, когато имаме енергийна и газова рецесия, когато Планът за възобновяване и развиване разчита да се одобряват 22 закона до края на годината, с цел да получим пари от Брюксел “, добави той.

„ Ние всички сме единни и споделяме „ Не на хаоса, не на единични решения, които могат да хвърлят цялата ни страна в рецесия “. Единни сме против корупцията и за смяната на КПКОНПИ “, сподели още водачът на „ Продължаваме промяната “.

Премиерът отхвърли да отговори на въпроси на публицисти и не разяснява, дали към този момент има подадени оставки на министри от партията на Слави Трифонов.

Петков разгласи, че е подготвен на държавно управление на малцинството.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР