Няма да допуснем България да бъде сметище, ще осъдим виновните.

...
Няма да допуснем България да бъде сметище, ще осъдим виновните.
Коментари Харесай

Гешев: Няма да допуснем България да бъде сметище, ще осъдим виновните

Няма да допуснем България да бъде бунище, ще осъдим отговорните. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев, съобщи БГНЕС.

„ Наскоро един политик съобщи, че бизнесът напускал България. Ако тези „ предприемачи " са хората, които тровят земята и въздуха на нашите деца, да отпътуват, единствено че преди този момент ще създадем всичко допустимо, да бъдат наказани. Няма да позволи страната ни да бъде бунище! ". Това написа в Туитър основният прокурор Иван Гешев. Коментарът му е по отношение на откритото бунище за боклуци край Червен бряг.

В момента там тече интервенция на Специализираната прокуратура. Открити са сред 30 и 40 тона боклуци, които са заровени в региона на бивше Трудово-кооперативно земеделско стопанство. Предполага се, че нелегално заровените боклуци са свързани с компании на предприемачите братя Бобокови. За това приказва и фактът, че на място участва наблюдаващият прокурор по следствието, в което те са обвинени дружно с някогашния зам.-министър на екологията Красимир Живков.

Експерти откриват по кое време и по какъв начин са заровени боклуците, както и от кое място са доставени. Открити са дребни пластмасови гранули, евентуално от батерии.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР