Няма да допусна въвличане на България във войната.Това обяви в

...
Няма да допусна въвличане на България във войната.Това обяви в
Коментари Харесай

Радев за оръжията за Украйна: Няма да допусна въвличането на България във войната

" Няма да позволи замесване на България във войната. "

Това разгласи в събота президентът Румен Радев.

„ Избран съм да не отстъпвам сигурността и мира в България. Цената на войната я заплащат жителите, а не телевизионните проповедници. Моята грижа са хората”, сподели в отговор на въпрос за отхвърли на страната ни да изпрати въоръжение към Украйна.

По-рано през седмицата след среща с полския президент Анджей Дуда той сподели, че могат да се пратят каски и бронежилетки в Украйна, само че за мирното население.

Радев беше запитан и последните изявления на съветската посланичката Елеонора Митрофанова, както и това какво обръщение носи оповестеното на фейсбук страницата на дипломатичката задача на Москва у нас видео на изстрелване на ракети.

Въпросът е доста сериозен и към този момент го е коментирал, сподели той.

„ Очаквам освен посланика на Руската федерация, само че и всички останали посланици да работят и да се изявяват в границите на своя статут и с почитание към институциите у нас”, добави в обща дефиниция.

Президентът не пропусна и нормалната си доза рецензии към държавното управление, този път във връзка на 100-те дни на кабинета " Петков ". Обяви, че чака от кабинета да се концентрира върху гарантирането на енергийната и индустриална сигурност, а не да отстранява фрагменти на служебните държавни управления (вероятно би трябвало да се схваща и фрагменти на президента - бел. ред.).

„ Изненадващо за мен и объркващо за доста хора е систематичното премахване на фрагменти на служебните държавни управления, които разкриха голям брой корупционни схеми, откъдето действително стартира смяната. Много очаквания са свързани с това държавно управление, само че и упованията са огромни.

В една невиждана до момента каскада от рецесии държавното управление имаше своите 100 дни, само че тези рецесии не дават толеранс на българските жители и на бизнеса, цените порастват. Аз чакам държавното управление да се концентрира върху гарантирането на енергийната и продоволствена сигурност. Все още хората чакат резултати ", добави Радев.

„ Войната несъмнено ще принуди Европейския съюз да работи доста по солидарно. И в случай че това се случи, ще бъде в действителност триумф и за българското държавно управление ", сподели той въпреки всичко за решението на Европейска комисия да договаря от името на всички страни-членки с " Газпром " за доставките на газ от Русия.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР