Няма да допусна политическа намеса в независимата съдебна власт. Това

...
Няма да допусна политическа намеса в независимата съдебна власт. Това
Коментари Харесай

БСП към Гешев: За вас има добри и лоши олигарси!

Няма да позволи политическа интервенция в самостоятелната правосъдна власт . Това заявява основният прокурор Иван Гешев на среща с ПГ на Българска социалистическа партия , като изясни, че такава интервенция води до репресивни детайли. Той се разгласи против неналичието на разговор и изиска смяна в законодателството.

Не можете да се оплачете от липса на разговор в Народно събрание, отговори водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и увери, че социалистите са отворени за рационален диалог. Според нея има воля за смяна в редица закони. Левицата също се разгласи за възстановяване на взаимоотношението сред управляващите. Социалистите желаеха общи ограничения против пияните и дрогирани водачи. Че такива оферти има прокуратурата от години й изясни Иван Гешев. Едва в това Народно заседание обвинител номер едно обаче вижда начало на разговор. Промените в Наказателен кодекс и Наказателно-процесуален кодекс съгласно него били на парче. Това е битка с последствията, не с аргументите , сподели Иван Гешев и настоя за всеобхватна промяна . Наказателен кодекс не регламентира публични връзки, които все още съществуват, счита той. Нямаме пълномощия да решаваме всички проблеми в страната , изясни основният прокурор. Какво е правосъдна промяна, попита депутатите той и посочи, че тя не касае единствено прокуратурата. Гешев попита за какво е закрита профилираната прокуратура. 
 Движение за права и свободи разиска с Гешев повече пълномощия и закриването на спецправосъдието
Движение за права и свободи разиска с Гешев повече пълномощия и закриването на спецправосъдието

Ние сме единствената страна в Европейски Съюз без проведена престъпност, съгласно основния прокурор

Корнелия Нинова разгласи, че за Българска социалистическа партия огромният проблем е задкулисието и паралелната страна. Големият проблем е по високите етажи на властта, регистрира водачът на алените. Основният проблем е смяната в законодателството, тъй че да има правдивост, отговори й Иван Гешев, съгласно който разпоредбите, с които разполагат българските магистрати са неправилни. А разпоредбите се дефинират от законодателя и Гешев даде за образец, че все едно да дадеш лъжица, с която би трябвало да се изкопае канал до Бургас. Виновен е негодният инструмент, акцентира обвинител номер едно. Иначе промените в законите се правели пропагандно. Не се трансформира правосъдната система, с цел да не престават нещата по съшия метод, по мнението му. Българските жители чакат правдивост, счита Иван Гешев.

Самият той знаел какви са проблемите в прокуратурата, а точно неналичието на надзор . Защо 20 години не се приема закон за лобизма, попита той.

Корнелия Нинова не се съгласи, че за всичко са отговорни неприятните закони и неприятните депутати. За тематиката за войната по пътищата Гешев още веднъж посочи тезата си за имуществени наказания за отговорните.

За вас има положителни и неприятни олигарси, такива, които би трябвало да бъдат разследвани и такива, които не би трябвало , съобщи социалистът Явор Божанков и още веднъж подчертава върху оставката на Иван Гешев. За алените към момента не е ясно чии са буквите Д.П. Вместо това имало акции против съветски шпиони. За Божанков Гешев си налагал самоцензура и си пишел с ПиАр-а на Бойко Борисов.
 Гешев: Никой не е недостижим - Борисов, Петков или Божков Обновена
Гешев: Никой не е недостижим - Борисов, Петков или Божков

Оставката на основния прокурор се желала от наследниците на номенклатурата

Моето самообладание ще победи вашето коварство , с тези думи Гешев отговори на аления народен представител. Чета Библията, показа още основният прокурор. Проблемът на илюзиите е, че те нямат дефекти, посочи обвинител номер едно. Божанков пък не видя връзката с християнството и аления конец на ръката на основния прокурор.

Левите показаха неодобрение, че обвинител номер едно правел политически изявления . Виждам, че не решаваме действителните проблеми, а се плъзгаме по плоскостта, сподели Иван Гешев. Иначе пред левите споделял гражданската си позиция.

След срещата Иван Гешев изрази задоволството си, че е почнал разговор с партиите. Той се разгласи за взаимоотношение с всички партии и увери, че не се тормози намерено да беседва с всички обединения.
 Движение за права и свободи разиска с Гешев повече пълномощия и закриването на спецправосъдието
Движение за права и свободи разиска с Гешев повече пълномощия и закриването на спецправосъдието

Ние сме единствената страна в Европейски Съюз без проведена престъпност, съгласно основния прокурор

Срещите в Народното събрание започнаха по искане на основния прокурор Иван Гешев, който написа писмо до депутатите, с което ги кани на междуинституционален разговор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР