Няма да допусна да се коли здраво животно в Долна

...
Няма да допусна да се коли здраво животно в Долна
Коментари Харесай

В Долна Оряховица не си дават прасетата, кметът повежда протест

Няма да позволи да се коли крепко животно в Долна Оряховица. Да идва жандармерия, да идва който ще, аз стоя до хората, които са жертви в тази ситуация, безапелационен е кметът на втория град в Горнооряховска община Григор Минков, написа regnews.net.

Нека първо потвърдят, че има чума в Горнооряховско или Лясковско. Но здрави животни няма да колим. Хората ни разчитат на тези свине да се прехранват. Всеки ден идва някой да ме пита какво да вършим, аз какво да им кажа. Една жена доскоро плака – дала е 500 лв. за две 30-килограмови прасенца и зърно.

Как да ги заколи, какво ще ги прави? Не диря никакви политически дивиденти, аз повече кмет може да не съм. Това е моята гражданска позиция. Защитавам човещината и правото на моите съграждани, споделя още Григор Минков.

Нареждането да се изколят всички домашни животни в 20-километрова зона към огромните свинекомплекси визира цяла Горнооряховска община. Долнооряховчани първи се опълчиха на всеобщото кръвопролитие, което би трябвало да завърши до 5 август. След това стартират инспекции и санкции.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР