Няма да допусна България да бъде въвлечена във война. Предоставяне

...
Няма да допусна България да бъде въвлечена във война. Предоставяне
Коментари Харесай

Президентът за оръжията в Украйна: И да искаме, няма какво да дадем

" Няма да позволи България да бъде въвлечена във война. Предоставяне на оръжия на воюваща страна крие риск за сигурността за българите. Когато някой предлага такова решение, би трябвало да има обосновка какво предлага, с цел да се минимизира този риск. И да желаеме - сега нямаме какво да дадем ".

Това сподели президентът Румен Радев в следващ коментар за изпращането на военна помощ на Украйна. Той добави, че българската войска е доста зле въоръжена, като виновност за това имат държавните управления, които са управлявали през последните години.

Радев приказва и за опцията да се откажем от съветския газ и да го сменяем с различен. Той посочи, че българският народ енергийно е измежду най-бедните нации и няма по какъв начин да заплаща по-висока цена.

" Очаквам, че държавното управление ще вземе ограничения по всички рецесии към нас. И че ще създадат по този начин, че всички промени в цените на електрическата енергия, на енергоносителите да бъдат търпими за българите ", сподели той.

Според него мораториумът на цените е бил належащо решение, с цел да има време за събиране на информация, разбори и планове, само че в този момент би трябвало да има ясни решения.

Радев изиска и визия от ръководещите за излизането на битовите консуматори на свободния пазар. И се надява това да не става преждевременно, както се е случило с бизнеса.

Президентът разяснява и появилата се информация, че Спецпрокуратурата проверява в ДАНС контраразузнавачи за шпионаж в интерес на Русия.

" ДАНС има здрава имунна система и мисля, че там работят интензивно, тъй че да не позволяват никакъв пробив в организацията във връзка с шпионска активност ", счита той.

По отношение на договарянията за еврочленството на Република Северна Македония, Радев съобщи, че с еврокомисарят по разширението Оливер Вархеи са извървели път на осъзнаване, че има проблем. Той посочи, че би трябвало да бъдат подхванати ограничения за правата на македонските българи, за премахване езика на омразата, за проверка на учебници, тъй че младежите да не се възпитават в дух на ненавист против България.

Според Радев има напредък в връзките със Скопие, само че въпросът е с какви мекри да се подсигурява отбраната на нашия народен интерес.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР