Няма да действам под натиск от която и да е

...
Няма да действам под натиск от която и да е
Коментари Харесай

Радев за избора на главен прокурор: Борисов отново се опитва да прехвърли отговорността

Няма да работя под напън от която и да е страна по отношение на подписването на указа за назначението на Иван Гешев за основен прокурор.

Това сподели президентът Румен Радев, откакто гласоподава на локалните избори в столична гимназия.
Сотир Цацаров: Не чакам президентът да забави решението за нов основен прокурор Той може да подпише указа, може да върне кандидатурата, само че ще има решение, посочи Цацаров
Държавният глава съобщи, че министър председателят Бойко Борисов за следващ път се пробва да трансферира отговорността върху някой различен.



„ Всички знаят, че не президентът номинира и избира основен прокурор, а Висшият правосъден съвет. Точно там Борисов има голямо въздействие в лицето на парламентарната квота”, изясни Радев.
Висш съдебен съвет няма да трансформира избора си за основен прокурор при президентско несъгласие (ОБЗОР) Междувременно не престават митингите против избора на Иван Гешев за основен прокурор
„ Премиерът не се стеснява да подменя ръководителя на Народното събрание, само че избяга да поеме обществена отговорност за гласа на хората, които той изпрати във Висш съдебен съвет. Избяга от отговорност в лицето на своя министър на правораздаването, който по закон имаше правото, а и задължението да издигне и втори претендент, с цел да има действително състезание”, сподели още президентът.

Румен Радев съобщи, че ще реши дали ще подпише указа „ в обозрим срок” и ще се управлява от отредените му в Конституцията пълномощия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР