Няма да делим партиите на добри и лоши. Ще направим

...
Няма да делим партиите на добри и лоши. Ще направим
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Няма да делим партиите на добри и лоши. Ще направим правителство!

Няма да разделяме партиите на положителни и неприятни. Ще създадем държавно управление! Утре ще предложим министър председател, предложи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Това е решението на Изпълнителната комисия на партията, съобщи Факти.бг.

„ Всеки виновен политик, всеки който взима заплата за тази работа, не може да остави Народното събрание да работи един месец, без да създаде нещо. Не може да остави хаосът в страната да продължи. Нечувана инфлация, миграция, обедняване, произшествия, убийства, грабежи. Абсолютно никаква вероятност за България ”, предизвести водачът на ГЕРБ.

Той уточни, че първи ще предложат на ПП-ДБ да повдигнат свои претенденти за министри. ГЕРБ няма да желае квоти в новия кабинет, разкри Бойко Борисов.

" Обръщам се към всички партии - избори през август без бюджет, с изоставено служебно държавно управление е злополука. Всеки виновен политик, всеки, който взима заплата за тази работа, не може да остави Народното събрание да работи месец и нещо без да създаде нищо. Не може да остави и в идващите дни и месеци хаоса страната да продължи ", това съобщи на брифинг водачът на ГЕРБ.

" Нашето решение е да използваме първия мандат, с наш министър председател и да съставим държавно управление ", повтори Бойко Борисов.

Кандидатът за министър председател ще бъде показан на следващия ден в Народното събрание пред всички партийни водачи сподели Борисов.

" Ще предложим неоспорим министър председател. Ще го създадем на следващия ден в националното заседание пред водачите на всички партии. И повярвайте ми - изборът ни е безусловно за точния миг, това което българите чакат. А те чакат да се тури ред в хаоса, да проработят еврофондовете, ПВУ, присъединението ни към Шенген и еврозоната, правосъдната промяна и законите, за които сме поели ангажимент ", сподели Борисов.

Той добави, че няма условия към личностите, които да заемат министерските постове в кабинета - дали са партийни или специалисти, значимо е единствено това дали те ще свършат работа.

" Слагам празните имена на министерствата и с тези, които се съгласят да има споделена отговорност, дефинираме имената на министрите ", посочи той.

Бойко Борисов още веднъж се обърна към ПП-ДБ за сформиране на общо държавно управление със споделена отговорност, само че ще търси поддръжка и от останалите политически сили.

Според него президентът Румен Радев е безусловно прав, че „ страхът и дребните игрички на партиите са безнаказаност и за сходни хора няма място в политиката ".

„ Съзнаваме цялата си отговорност ", акцентира Борисов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР