Няма да бъдем повече част от РБ, защото част от

...
Няма да бъдем повече част от РБ, защото част от
Коментари Харесай

ДБГ напуска Реформаторския блок

Няма да бъдем повече част от Република България, тъй като част от партиите не обявиха изрично, че желаят да бъдат съпротива и на дейности на прокорупционното ръководство на ГЕРБ и „ Обединени патриоти “, съобщи пред медиите ръководителят на ДБГ Димитър Делчев.

Ще водим диалози с политически партии, които също считат, че този средновековен модел на ръководство на страната и общините би трябвало да бъде спрян.

ДБГ, обаче, внимава да не влезе в тактическа коалиция, тъй като нашата цел е да работим за по-широко обединяване на демократично мислещите хора, не на партийни елити, сподели още Делчев. Трябва да създадем нещо трето - по-добро от ГЕРБ и Българска социалистическа партия, което да им бъде техен контрапункт, добави той.

Според думите му бъдещото обединяване би трябвало да си сложи за задача подреждането на страната по този начин, че качеството на живот да е съизмеримо със Западна Европа, с цел да останат младежите в България.

Това, което ние си слагаме като задача, е оптимално отворена коалиция, единодушие против това ръководство - не да влизаме в тактически сглобки, сподели Димитър Танев, член на Изпълнителния съвет на ДБГ.

Само с обединена демократичната общественост може да преборим корупционния модел на ГЕРБ и Българска социалистическа партия, който се е окопал в ръководството, добави той. Дошло е времето да спрем да си приказваме за партийни лидерски решения, а за решения на действителните проблеми.

Не е забавно дали между тях се харесваме, а дали можем взаимно да решим проблемите на хората като ниските приходи, безработица, липса на фрагменти, образованието, корупцията, сигурността, добави Даниела Везиева, заместник-председател на ДБГ.

Има изрично оттегляне от нашите евроатлантически позиции от страна на ръководещото болшинство, което продължава да се снишава по значимите тематики в интернационален проект, съобщи Найден Зеленогорски, заместник-председател на ДБГ.

Половинчато беше мнението по случая Скрипал, сега за рецесията в Сирия също няма ясна позиция. Трябва да бъдем част от позицията на Европейски Съюз и НАТО, тъй като тук приказваме за доверие и отговорност, добави той.

Предедателят на парламентарната група на един от сътрудниците споделя, че нашият път е Евразия, а ГЕРБ също отстъпват от евроатлантическата посока и това не можем да допуснем, добави Зеленогорски.

Даниела Везиева добави, че партията стартира подготовка за европейските избори, за сформиране на листа от демократични хора със мощни цивилен позиции. Водеща роля в Европейски Съюз е финансовата рамка и все още не виждаме концепция накъде ще се върви. Надявам се в границите на българското председателство да успеем да защитим интереса на страната ни. Нашата визия, на ДБГ, е обвързвана с приемане на полезностите на Европейски Съюз. Освен да употребяваме средствата на Съюза, в случай че желаеме да бъдем същинска демократична страна, би трябвало да приемем и тези полезности, сподели още Везиева.

Националният съвет на ДБГ разпореди на управлението да организира поредност от срещи с политически партии, професионални съюзи, организации и в съгласуваност с гражданското общество да набележи най-неотложните проблеми за решение, както и да изготви политическа стратегия с ограничения за решаването им. Структурите на партията ще се готвят за локалните избори и имат задачата да излъчат локални водачи, които да победят феодалния модел на ръководство в общините.

Националният съвет на ДБГ одобри и харта на Принципи и полезности, които да бъдат насочна точка при реализирането на партньорства. Пълното решение на Националния съвет можете да намерите в атачмънтите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР