Няма да бъде въведено двуезичие във всички институции на цялата

...
Няма да бъде въведено двуезичие във всички институции на цялата
Коментари Харесай

Заев: Няма да има двуезичие във всички македонски институции


Няма да бъде въведено двуезичие във всички институции на цялата територия на Република Македония. Законът за езиците е координиран с Конституцията и с него единствено ще се засилят някои на практика потребности на жителите, които до момента не са били дейни , съобщи през днешния ден македонският министър председател Зоран Заев, отговаряйки на журналистически въпроси.

" Законът за езиците е в сходство с Конституцията. Когато е налице практическа нужда и Конституцията го разрешава, законът ще се ползва също. Чрез този ход виждам отключване на някои цивилен процеси. Това е поощряване на потреблението на езиците в страната ", акцентира Заев след подписването на съглашения за поддръжка на младите фермери в Скопие.

По-рано ръководителят на македонския парламент Талат Джафери сподели в изявление за сръбския вестник " Политика ", законът за езиците не заплашва идентичността на Македония, съобщи БГНЕС.
" Въпреки че наредбата е ясна, обаче, в някои обстановки има наклонност да се интерпретира според от ползите на някои страни. За да се отстрани всяка опция за пристрастно пояснение, поражда нуждата от тъкмо дефиниране на този въпрос ", добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР