Няма да бъде удължавана на територията на област Добрич, съобщават

...
Няма да бъде удължавана на територията на област Добрич, съобщават
Коментари Харесай

Няма да има удължаване на грипната епидемия в Добрич

Няма да бъде удължавана на територията на област Добрич, оповестяват на уеб страницата си от Регионалната здравна ревизия (РЗИ).

С приключване на периода, споменат в заповедта на шефа на РЗИ – Добрич от 18 януари, се анулират противоепидемичните ограничения против разпространяването на грип и остри респираторни болести (ОРЗ). От на следващия ден, 26 януари, всички прекратени по заповедта действия се възвръщат в естествен режим на работа.

През следения интервал заболеваемостта от грип и ОРЗ бележи спад по отношение на миналата седмица. Лекарите от лечебната мрежа подават информация за намаление търсенето на здравна грижа за грип и грипоподобни болести, гласи още известието.

Въпреки това от РЗИ – Добрич предлагат на жителите да заобикалят скупчванията на хора, да носят защитни маски за лице тук-там, където има скупчвания, да съблюдават разпоредбите за персонална хигиена и стерилизация и да търсят лекарска помощ при признаци на грип или ОРЗ. Препоръчително е болните да остават у дома и да не се самолекуват. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР