Няма да бъде прецедент в новата история на България смъртта

...
Няма да бъде прецедент в новата история на България смъртта
Коментари Харесай

Криминалист: Свидетели сме на мафиотска война

Няма да бъде казус в новата история на България гибелта на Ангел Христов-Геле да е ликвидиране. Работещите по сходни случаи знаят професионално, че има лекарства, с които може да се провокира инфаркт и в организма да не остане диря, по която да се установи, че гибелта е насилствена. Това разяснява криминалистът Иван Савов в ефира на „ NOVA, добавяйки, че при един сходен сюжет пораждат доста незнайни, пораждащи страховити версии – като да вземем за пример дали това е Христов или различен човек. Той посочи:

„ Този човек, даже да е наказан нарушител – какъвто е, избягал от излежаване на наказване, той е мъртъв. Него няма кой към този момент да го задържи и да го търси. Направи ми усещане нещо, което сподели министър Демерджиев, а точно, че ДНК експертизата е удостоверила, че това е тялото на Ангел Христов. Да, само че всички осведомени с методиката на работа – освен в България, само че и в целия свят, поминък, че ДНК анализът изисква сред 3 до 5 дни. Това е биологичен материал, който безусловно би трябвало да узрее, клетките да се размножат в изкуствена среда, след което с един апарат, наименуван секвенатор, да се раздели ДНК веригата и да се направи относителен разбор. Тази процедура не става бързо. “

Експертът не споделя, че някой лъже обществеността, само че съгласно него е неразбираемо и необичайно. Той сподели, че в случай че е трябвало да разпознава натрупа, е щял да снеме дактилоскопска експертиза, защото е уверен, че са му били взети отпечатъци, когато е задържан преди години. По този метод в границите на броени минути щял да каже дали това е лицето или не. И пита:

„ Защо министърът не сподели, че трупът е дактилоскопиран, с цел да се откри дали това е лицето или не? (…) Друга доктрина на конспирациите е, че във времето обратно братя Галеви са вербувани от братска нам работа, за която може би работят. И тя би желала тези хора да изчезнат от правния мир. Това е просто версия, само че тя би могла да изясни изгубването им и проформа търсенето им с тази алена бюлетина. Защото стана ясно, че както и Красимир Каменов-Къро, по този начин и братя Галеви, са търсени толкоз години, пък за Къро се знаеше къде е. “

Криминалистът счита, че за службите на огромните страни, занимаващи се с противодействието на трансгранчината престъпност, е по-лесно „ да си купиш такива хора, вместо да ги гониш по целия свят “. Той разясни, че в случай че нямаш информатори, няма по какъв начин да получаваш настояща информация за протичащото се в подземния свят, а тук се говорило за огромен трансгранчиен картел, за който преместването на 5-10 тона дрога, струваща милиони – не било проблем. Целта била контролът над тези хора, тъй че да не работят с други и посредством тях да се получава информация за ъндърграунда.

„ Присъствието на това лице в България е внесло сериозен потрес в някои среди, тъй като този човек има доста информация “, счита той и добави, че братя Галеви са работили с Къро и Таки. По думите му на някого не са издържали нервите, скъсал си е оставката и е отключил протичащото се – очевидци сме на мафиотска война.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР