Няма да бъде обявена нова управленска посока в рамките на

...
Няма да бъде обявена нова управленска посока в рамките на
Коментари Харесай

Стойчо Стойчев: Местните избори няма да разклатят правителството

Няма да бъде оповестена нова управническа посока в границите на днешния ден или в рамките даже на тази година. Това предвижда политологът Стойчо Стойчев.  " В българската гласност има място за 2 политически субекта, които да се конкурират за сърцата на народа. Ако не спорят Политическа партия и ГЕРБ, се отваря място да вземем за пример за " Възраждане " или за някой различен ", счита политологът. 

Според него продължаващата престрелка сред водачите на Политическа партия и ГЕРБ в действителност изолира опозицията от опцията да се конституира като съответна опция на това ръководство. Понякога не е належащо да се договаряте, с цел да осъзнавате взаимния си интерес от едно или друго нещо, добавя Стойчев в изявление за БНР. 

" Не е наложително да има такава сделка. Аз допускам, че даже и няма. Просто това са политици с опит, които имат вътрешен глас и усещат, че по този метод печелят и дълготрайно, и краткосрочно, като същинските планове не са да смъкват държавното управление в този момент, защото то не зависи от тези фактори ", разяснява още той. 

Политологът означи, че ниското доверие в държавното управление не значи наложително, че то има смислена опция. Санкцията на народа към политиците се случва по време на избори, добави той. 

По думите му локалните избори няма да покажат нищо във връзка с националната политика и държавното управление. Резултатите от тях в никакъв случай не са били показателни за това накъде отива поддръжката за една или друга партия на национално равнище, означи той и добави, че това ще се види на европейските избори - тогава ще се случи същинската електорална инспекция. 

Преференциалното гласоподаване в допълнение стимулира претендентите за общински съветници да организират лични акции, което генерира в допълнение поддръжка за листите, без да ангажира тази поддръжка с мажоритарното гласоподаване за кмет на регион или община, означи Стойчо Стойчев. И предвижда много шарено гласоподаване в това отношение, изключително в София и Пловдив. 

Политологът акцентира, че доста мъчно може да се каже, че някой изрично е победил или изгубил в локални избори. 

Според него ПП-ДБ няма да бъдат осъдени от гласоподавателите. 

" Избирателите на Политическа партия и Демократична България осъзнават, че това е единственото допустимо тяхно ръководство. Те няма да имат друго ръководство, също така. Ясно им е, че различното ръководство значи компромис или риск за цивилизационния избор на страната - нещо, което гласоподавателите на Политическа партия и Демократична България приоритизират пред всевъзможни негативи от това, че Пеевски се е докоснал до тяхното, другояче доста чисто и свято, ръководство. Този компромис се вижда като нужен и е храносмилаем, няма да докара до оттегляне ", обобщава Стойчев. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР