Няма да бъдат въвеждани нови ограничения в Пловдив. На този

...
Няма да бъдат въвеждани нови ограничения в Пловдив. На този
Коментари Харесай

Общинският кризисен щаб в Пловдив: Няма да въвеждаме нови ограничения, апелираме за ваксиниране

Няма да бъдат въвеждани нови ограничавания в Пловдив. На този стадий не се постанова и откриване на спомагателни кревати за лекуване на пациенти с COVID-19. Това реши по време на онлайн съвещание Общинският спешен щаб в Пловдив.

Както TrafficNews към този момент заяви, специалисти от общинското опазване на здравето дружно с кмета Здравко Димитров и шефа на дирекция „ Здравеопазване “ доктор Калин Калинов разискаха усложнената епидемиологична конюнктура и готовността на общинските лечебни заведения за идната пета вълна на COVID-19. Срещата се организира и по отношение на рекомендацията на регионалния шеф Йордан Иванов. По време на Областния спешен щаб във вторник Иванов посъветва всички общини да обсъдят заболеваемостта по места и опциите на лечебните заведения за одобряват пациенти с ковид.

Д-р Калинов удостовери техническата обезпеченост на лечебните заведения, само че и акцентира кадровия недостиг на системата.

„ Работим в доста добър синхрон с РЗИ и Областния спешен щаб “, показа Калинов.

Във всички позволения, които общината издава за обществени мероприятия, категорично са разказани ограниченията от заповедите на Министъра на опазването на здравето. Служители на Оперативна програма „ Общинска защита “ и Общинска полиция реализират надзор върху спазването на тези ограничения.

На съвещанието бе коментирано, че не престават да работят мобилните имунизационни екипи, които одобряват заявки за имунизиране на работни колективи и по-големи групи от хора. Възможността за потребление на мобилните екипи е налична и за персоналните лекари и техните пациенти.

Общинският спешен щаб прикани жителите да се имунизират и да съблюдават строго противоепидемичните ограничения, оповестени от Националния пандемичен комитет.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР