Няма човек, който може да бъде защитен и да не

...
Няма човек, който може да бъде защитен и да не
Коментари Харесай

Цветанов: Няма човек, който да не може да бъде проверяван при сигнал

Няма човек, който може да бъде предпазен и да не бъде проверяван у нас при постъпване на съответни сигнали. Така зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов разяснява пред публицисти в Народното събрание възможна прокурорска инспекция по сигнал, че финансовият министър Владислав Горанов живее в първокласен апартамент, възложен му от предприемач против алегоричен наем.
 
Всеки в България може да бъде проверяван на база постъпили сигнали и, когато инспекциите приключат, тогава е по-редно да бъдат коментирани, акцентира той. По думите му, напълно закономерно е всяка информация, която постъпва с някакви данни, да бъде тествана, с цел да спрат всевъзможни вероятни тълкования и спекулации.

Ц ветанов не се е интересувал къде живее Горанов или различен някой от министрите, от сътрудниците му, тъй като, ще значи, че им се постанова извънредно сериозен надзор, а той нямал такива права. Зам.-председателят на ГЕРБ напомни, че също е бил проверяван за жилища няколко пъти. Убеден съм, че Горанов, когато завърши инспекцията, ще може да даде отговор на всички въпроси, акцентира Цветан Цветанов. Той напомни, че всички политици като обществени лица по закон са длъжни да заявяват имуществото си в съответните периоди.
 
Задължителни при съществуване на постъпила информация, по думите на зам.-председателя на ГЕРБ, са инспекции на регионални шефове , членове на кабинета по отношение на оградата по границата. За да няма спекулации, способените органи би трябвало да си свършат работата, изясни Цветанов.
 
Той отговори и на въпрос за вероятно присъединение на България към Шенген още следващата година, като обясни, че въз основа на диалози на най-високо политическо равнище в Европейска комисия, Екологичен потенциал и на двустранна основа счита, че към този момент има доста по-големи очаквания страната ни да стане част от безвизовото пространство на първа стъпка по въздух, вероятно вода, на по-късен стадий и като сухопътна граница. Убеден съм, че това може да е реалност в края на мандата на сегашната Еврокомисия, акцентира зам.-председателят на ГЕРБ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР