Няма човек, който да не е усещал вкуса на стотинки

...
Няма човек, който да не е усещал вкуса на стотинки
Коментари Харесай

7 причини за металния вкус в устата

Няма човек, който да не е усещал усета на стотинки в устата си. Това положение колкото е постоянно срещано, толкоз може и да е индикация за съществени болести като проблеми с черния дроб и бъбреците, недиагностициран диабет и избрани типове карцином.
Няма място за терзание, в случай че общото ви здравословно положение е положително.
Ако металният усет в устата е единственото ви недоволство, причина за него може да бъдат предписани медикаменти или краткотрайно неразположение, друго от заболяване.

Лоша орална хигиена
Ако не посягате постоянно към четката и конците за зъби, нищо чудно да си докарате проблеми с венците, гингивит, парадонтоза и инфекции на зъбите.

Предписани медикаменти
Антибиотикът тетрациклин, литиумът, който се употребява при избрани психиатрични положения, някои лекарства за сърце може да причинят железен усет в устата. Тялото ни всмуква лекарството и усетът му се демонстрира в слюнката. Илачите също може да причинят суха уста, изключително антидепресантите.

Предозиране с витамини
Мултивитамините, съдържащи тежки метали като цинк, мед и хром, включително витамините за бременни и питателните добавки като желязо и калций, може да провокират железен усет. Обикновено той изчезва, откакто организмът успее да преработи витамините или лекарството. Ако това не се случи, проверете дали не сте предозирали с приема им.

Инфекции
Възпаленията на горните дихателни пътища, настинките и синузита трансформират усета в устата. Това несъмнено визия да е фактор, сега, в който оздравеем.

Бременност
По време на ранните стадии на бременността някои дами усещат смяна във усета на устата си, наподобяващ много на шепа жълтици.

Деменция
Хората, страдащи от деменция, се сблъскват с разнообразни вкусови анормалности, защото вкусовите рецептори са свързани с нервите в мозъка. Металният усет в устата е се изяснява с незадоволително добре работещия мозък на пациента.

Излагане на химикали
Ако имате допир до олово или живак, то сигурно вдишвате много от тези вещества. Това сигурно най-малкото ще ви снабди с железен усет в устата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР