Няма човек, който да не е бил измъчван от остра

...
Няма човек, който да не е бил измъчван от остра
Коментари Харесай

Идеалният компрес, който ликвидира кашлицата и маха слузта от белите дробове, най-полезен е за децата

Няма човек, който да не е бил малтретиран от остра кашлица. Всеки знае какъв брой неприятно е чувството от непрекъснатите напъни, по какъв начин те са способни да докарат извънредно главоболие. Разбира се, в аптеките е цялостно с всевъзможни медикаменти срещу кашлица. Но ние ще ви предложим един естествен лек. Съставките му са добре познати и могат да бъдат елементарно открити. Ето от какво имате потребност: пчелен мед, джинджифил, брашно, растително масло, салфетка, марля, самозалепваща се лента. Точни грамажи в тази рецепта за компрес от джинджифил не се дават. Причината е една – всичко зависи от гъстотата на меда.

А ето и какво е належащо да извършите. Смесете брашното с малко количество мед, с цел да получите тесто, сходно на това за питка. След това прибавете настърган свеж джинджифил, само че не повече от една-две супени лъжици. Добавете най-после и малко растително масло и омесете, с цел да стане плочка, огромна колкото длан. Това е сместа за компреса. Изсипете една лъжица от тази чудодейна съставна част върху филия самун и направете компреса. Смазващата болежка изчезва на мига. Поставете плочката в салфетка и увийте в тензух. Намажете мястото, където ще поставите пакета, с кокосово масло или свинска мехлем.

Поставете компреса, покрийте с кухненска хартия и залепете. В никакъв случай не правете тези три неща: в случай че слагате компреса на дете, дано да не спи с него; компресът не би трябвало да е близо до сърцето; не би трябвало да ползвате повече от три вечери. А ето един трик за пушачите – към сместа може да добавите и лъжичка горчица.
Предупреждения и ограничения за сигурност при потребление на компреси с мед:
Методите на лекуване, включващи приложимост на мед може да се ползват при деца над 1 година!

Детето не би трябвало да има проблеми с кожата или кожни пострадвания в региона.
За да се уверите, че детето няма алергия към мед и пчелни артикули, нанесете малко количество мед в региона на сгъвката на лактите или вътрешната страна на ръката. Ако на мястото се появи зачервяване или отичане, не използвайте мед и пчелни артикули за компреси.
Не се предлага слагането на компрес с мед, в случай че температурата на детето е по-висока от 37 градуса.
Внимавайте да не поставяте компреса върху региона на сърцето!
За да подготвите компреса ще Ви би трябвало: мед, брашно, растително масло, марля, салфетки и превръзка (бинт).

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР