Няма човек, които да не е приготвял картофи. Без значение

...
Няма човек, които да не е приготвял картофи. Без значение
Коментари Харесай

Водата от сварените картофи върши чудеса със здравето ни

Няма човек, които да не е приготвял картофи. Без значение – пържени, варени, в тава и така нататък, те са обичан деликатес, а ястията с тях са напряко невероятни.
Всички обичат да похапват картофки във всичките им форми. Сега обаче попаднахме на шокираща информация, обвързвана с приготвянето им. Според нея се оказа, че цялостен живот сме варили картофите неверно. А също така във варенето им се криели редица животоспасяващи „ елементи “.
След като сварите картофите постоянно изливате водата, нали? Е, тъкмо тук е грубата неточност, която всички позволяваме.
Оказа се, че картофеният бульон може да бъде доста потребен за вашето здраве.
В обичайна медицина картофеният бульон е прието лекарство за доста проблеми. Според националната медицина бульонът от варени картофи оказва помощ при кашлица и хрема. Цаката е до момента в който картофите се варят и водата ври да се надвесите над тенджерата и да подишате малко от изпаренията. Все отново бъдете деликатни да не се изгорите, до момента в който се лекувате!
Също по този начин, последователите на обичайна медицина предлагат да пиете картофен бульон, в случай че се оплаквате от физическа и психическа отмалялост, защото се счита, че водата от варените картофи облекчава умората и напрежението.
Също по този начин се предлага да употребявате картофения бульон, с цел да се отървете от мазоли по кожата на ръцете краката и даже да „ изравните “ тена си.
Внимание, противопоказания!
Ако решите да опитате да употребявате картофен бульон, не забравяйте, че това лекарство има и няколко противопоказания. Така че хората с нетърпимост към картофи, ниска киселинност на стомашния сок, захарен диабет и ниско кръвно налягане не би трябвало да употребяват този бульон за лекуване.
Как да изберем верните картофи за варене и самолечение?
Трябва да изберете верните картофи, с цел да може освен да консумирате първокласен артикул, само че и да приготвите здравословна и ефикасна запарка, с която да се лекувате вкъщи. Картофите би трябвало да са равномерни на цвят и задоволително твърди. Ако намерите „ зелена зона “ по тях, то е по-добре въобще да не го купувате. Това може да значи, че картофите са били съхранявани погрешно и в тях се е натрупало нездравословното вещество соланин.
Внимавайте и в случай че влага пропие картофите – това значи, че в тях може да има нараснало наличие на нитрати.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР