Няма чадър над Лазар Влайков, с чието оръжие беше убит

...
Няма чадър над Лазар Влайков, с чието оръжие беше убит
Коментари Харесай

Цецка Цачева: Няма чадър над Лазар Влайков

Няма " чадър " над Лазар Влайков, с чието оръжие беше погубен човек по време на детски рожден ден, а ГЕРБ е реагирала незабавно, като го е изключила от редиците си през вчерашния ден и го е посъветвала да напусне общинския съвет на Септември, на който Влайков беше ръководител.
Това сподели за bTV министърът на правораздаването Цецка Цачева.
Тя обаче не разяснява предходните отстранявания на Влайков от ГЕРБ, защото нямала информация за тях и можела да приказва единствено за този случай от последните дни.
" Няма по какъв начин да знаем за всеки съответен случай във всяко село, показва се удостоверение за съдимост, което е било чисто ", уточни още Цачева.
Върховенството на правото подсигурява правдивост, а това значи и липса на боязън у жителите, сподели още министърът.
" Наша цел, наш ангажимент е да се преодолее този боязън у жителите, което значи работещи държавни институции. Това е относително некратък развой, нещо, което не е по силите единствено на една власт ", уточни тя.
" Октомври, ноември и декември е време за съдържателни диспути, тъй че в края на годината да имаме антикорупционен закон ", добави Цачева.
Философията в двата законопроекта (вторият е на БСП) е друга и двата не могат да минат под общ знаменател, добави още тя.
По думите ѝ жителите желаят да няма „ хранителна среда” за лица на висока обществена позиция, които могат да придобият непозволено имуществени или неимуществени богатства, които не им се следват – това е смисълът на антикорупцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР