Няма бум на чревни разстройства и заболявания по българските плажове.

...
Няма бум на чревни разстройства и заболявания по българските плажове.
Коментари Харесай

Здравният министър: Няма бум на чревни разстройства и заболявания по българските плажове

„ Няма взрив на чревни разстройства и болести по българските плажове. Излишно се преекспонира този проблем. Замърсяването на Каховка беше нещо сходно “.

Така здравният министър проф. Христо Хинков разяснява информациите за замърсяване по нашето Черноморие. И акцентира, че морската вода е солена и пречиства тези организми. Според него преди 10 година и повече са направени доста вложения за заустване на фекални води.

„ Действително беше мръсна водата, в този момент към този момент не е по този начин “, счита министърът.

Той разяснява и новите проби за пияни и дрогирани водачи, въпреки водещо по тематиката да е Министерство на вътрешните работи. Ведомството му обаче оказва помощ с информация за клиничните проучвания. И посъветва хората да четат листовките на медикаментите си. Хинков призна, че не счита наредбата за „ доизчистена “.

„ Има доста, доста неясноти, би трябвало да се вземе опита в други страни. Например от Холандия “, добави министърът.

От октомври медикаментите за диабет ще се изписват единствено с електронна рецепта, на този режим ще са и всички антибиотици. Хинков чака сериозен прогрес, изключително в битката с антибиотичната устойчивост. Ще престане това всеобщо потребление на антибиотици а потребност и без потребност от лаици, счита той.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР