Няма безгрешни политици, стига недостатъците им да не пречат за

...
Няма безгрешни политици, стига недостатъците им да не пречат за
Коментари Харесай

Проф. Стойков: Печелят политиците, които не се преструват. Говорят на жаргон и не се държат помпозно

Няма безгрешни политици, стига минусите им да не пречат за осъществяването на техните управнически задания. Това сподели в предаването „ 120 минути “ медийният специалист и фешън анализатор проф. Любомир Стойков.

„ Българските политици са в двете крайности. От една страна са тези, които желаят по някакъв метод да управляват имиджа си. Дават си сметка, че за задачата са им нужни имиджмейкъри, пиари и информационни специалисти. Много постоянно обаче те се провалят в своите напъни, тъй като все пак не им доближават самостоятелни качества. В другата прекаленост са политиците, които загърбват техниките на увещание и услугите на специалистите. Те работят инстинктивно. В този случай печелят тези, които не се преструват на такива, каквито не са. Говорят на диалект и не се държат помпозно “, изясни той.

Медийният специалист разяснява още, че е доста елементарно, да се сътвори кратковременен имидж. За задачата съгласно него е нужна една добра медийна тактика и сериозен бюджет.

 

„ Само за няколко седмици даже най-неизвестното лице в България може да стане свръх известно. Нещата обаче се трансформират, когато свършат парите и лъсне неговата духовна, професионална и политическа импотентност “, безапелационен е той.

Проф. Стойков разяснява и най-честите гафове на политиците през годините. „ Да стартираме с изрече им. Най-често те са свързани с метода им на говорене, което е простимо. Но не бихме дали прошка грешката на мисълта “, сподели още той.

Според специалиста множеството политици не си дават сметка за метода, по който действат медиите. „ Не си дават сметка какво е бистрота, какво е да бъдеш прям, какво е да държиш на думата си, да не се отметнеш от нея след два дни “, разясни проф. Стойков и добави, че много постоянно се срещат некомпетентни политици, които не умеят да боравят със обществените мрежи.

„ В моята книга съм отделил внимание и на секс свадите при политиците – като Бил Клинтън, Франсоа Митеран, Франсоа Оланд и доста други. Ето, да вземем за пример бил Клинтън освен, че не загуби от абсурда, само че даже съумя да сплоти своя електорат “, сподели още той.

Според медийният специалист „ персоналният живот има значително значение за имиджа на даден политик и неговата известност в обществото “. Той уточни, че в случай че има увреждане на репутационния имидж, преди всичко политикът би трябвало да е прям, да си признае прегрешението и да го компенсира с поредност от положителни каузи – нещо, което ще е от изгода за обществото.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР