Няма българска партия, която с ръка на сърцето да каже

...
Няма българска партия, която с ръка на сърцето да каже
Коментари Харесай

Харалан Александров: Радев пое лидерството на собствената си номинация

Няма българска партия, която с ръка на сърцето да каже " ние сме здрав организъм ", " ние сме достоверни бранители на обществен интерес. Това съобщи в студиото на " Панорама " по Българска национална телевизия политологът Страхил Делийски.

" Представителството - съществена функционалност на партиите - не се е състояла сега. Що се отнася до фрагментацията в публичната поддръжка, сега има опит за диференциация и налагане на явен облик ", съобщи пък общественият антрополог Харалан Александров.

Според него оповестяването на желанието на Радев за втори мандат е било мощен ход.

" Той поема водачеството от позиция на личната си номинация. Лидерството на Българска социалистическа партия не е доста радостно. Това не е единственият случай на такова самоограничаване. Вчера нещо такова направи и Вътрешна македонска революционна организация, които споделиха " ние сме патриотичната групировка " и поемаха доста по-голям риск, в сравнение с президента. "

" Символен акт с доста лидерски заряд. По силата на неговата институционална позиция виждам проблематична технологическата страна на въпроса, тъй като господин Радев не сподели, че ще прави партия. Какво ще се случи, когато този застанал на страната на положителното водач би трябвало да връчи мандат на тези, които той назовава злото, мафията, мутрите и така нататък ", сподели Делийски.

" Този ход на президента може да ускори борбите в Българска социалистическа партия и да има унищожителен резултат, тъй като, който от Българска социалистическа партия поддържа Радев, може да бъде привидян от партията като човек, който поддържа Радев за идващ ръководител на Българска социалистическа партия. Това не работи за сближение на колектива. Ако ГЕРБ завоюва изборите, с огромна преднина, въпросът за водачеството в Българска социалистическа партия ще бъде подложен по доста трагичен метод ", сподели Александров.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР