Няма аргументи, които да оправдаят убийството на човек. Поне в

...
Няма аргументи, които да оправдаят убийството на човек. Поне в
Коментари Харесай

Огнян Стефанов: ГЕРБ източвала държавата чрез убития Петър Христов

Няма причини, които да оправдаят убийството на човек. Поне в спокойно време. Всички нерешени проблеми и разногласия би трябвало да бъдат предмет на правоохранителната и правосъдната система. Така би било редно.
България обаче е друго нещо. Тук правосъдната система не работи или работи изборно, а връзките в дадени среди се вземат решение с патрон, рекет, закани и напън на страната. Затова равносметката е 8 натрупа за по-малко от 8 дни. Но пък сме в международния продан.
На 8 януари, понеделник, бе погубен с 8 патрона предприемачът Петър Христов от Велико Търново. Информацията за покушението и за самия Христов доближи до медиите по два канала: единият потегля от ГЕРБ и Министерство на вътрешните работи, а другият – от информации за Христов в Търговския указател, остарели изявления и неофициални източници. Първият „ поток “ се вля в медиите на Пеевски, а вторият – в останалите, които от ден на ден оредяват. Получи се следният резултат: Пеевските медии го описаха като нещо сред Васил Левски, братята Евлоги и Христо Георгиеви, Баба Тонка и Майка Тереза. Другите оповестиха за сикаджийското му минало, връзките с ГЕРБ, Цветанов и Борисов, елементарно извоюваните публични поръчки, завъртените милиони през 90-те, пристигнали неразбираемо от кое място. Както се споделя: характерен представител на родения в прехода съумял човек. За всеки случай никой от управлението на ръководещата партия не разяснява показния разстрел измежду бял ден в София. Има си причина - най-малко 15 видни гербаджии са свързани с Христов посредством общи компании. Точно тук е заровено кучето.
В идващите дни, когато стартира дейната част от българското председателство на Европейски Съюз, ще бъде направено всичко убийството да мине на втори, трети и още по-заден проект.
Съмненията към бизнеса на Христов обаче няма да избледнеят по този начин бързо, както им се желае на ръководещите. Ще се наложи Борисов, Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Йорданка Фандъкова (скромната и неподкупната някогашна учителка…), Красимир Велчев или някой различен да проговори и да изясни по какъв начин по този начин партийните велможи са правили бизнес тъкмо с убития. На инцидентен принцип ли е ставало или по предписание и по квоти. Ще би трябвало да обяснят дали същата скица важи и за останалата част от България. Не че не знаем, де…
Ще се изровят и връзките на Христов с Делян Пеевски, да вземем за пример, както и финансирането на предизборни акции на ГЕРБ. Хората ще питат също дали би трябвало да си непосредствен с босовете в ГЕРБ, с цел да ти върви бизнеса.
А схемата е като за първолаци. Отрудените висши дейци на партията-ръководителка имат огромни разноски и по тази причина заслужават прилични спомагателни приходи. Затова те записват взаимни компании с Христов, да речем. И той, вместо да се шляе в Народното събрание, където е трябвало да влезе през 2013 година, е останал в бизнеса да управлява по-важни неща. По-важните „ неща “ са печеленето на публични поръчки в най-различни области. Щом се извърши следващата поръчка, надлежно се осъществя и облага. Тази облага напълно законно отива в джоба на съответния партиен съучастник във компанията.
По този метод до момента в който Данчето Фандъкова се грижи непрекъснато за качествения ремонт на улиците в София и за чистия въздух на столичани, в банковата й сметка постъпват едни заслужени пари. Абсолютно законно. Някои незабавно ще писнат: Ама не е морално.
Глупости! Ако не бяха разстреляли Христов никой нямаше и да знае. Освен това да се приказва за морал в България е много неуместно.
По този съвършен метод главатарят на ГЕРБ Борисов е решил доста значим въпрос: подчинените му гугутки са с цялостни гушки, целуват ръка и го бранят като преторианци от всевъзможни рецензии и нападки. Моделът работи, възпяван ката ден от медийния свинарник на Пеевски.
Кой тогава поръча Петър Христов? Надбягването в търсене на този отговор разкри дефинитивно кой е на яслата и коя медия е на къса каишка.

Първа версия : На някои предприемачи им е писнало да вземат участие в авансово свирени мачове за купата „ Обществени поръчки “. Събрали са пари и са платили на „ чистачи “ да свършат работата. Сиреч, както споделя капо ди тути капи на страната, това, което не може да се свърши с митинги, може да го свърши патрон.

Втора версия : Зли завистници са поръчали атентата.

Трета версия : Мръсни, долни олигарси, които желаят да очернят името на България и нейният пръв партиен и държавен началник по време на председателството, са платили няколко милиона на експерти да клатят страната като обезпечават трупове всеки ден.

Четвърта версия : Тази версия се базира на думите на Цвета Караянчева, ръководител на Народното събрание, че писанията в непознати медии, че сме най-корумпираната и бедна страна в Европа са гнусни клевети. И тъй като Цвета споделя единствено истината излиза, че тези западни медии са платили за убийството, с цел да има след това какво да пишат.

Пета версия : Иран и Израел са сключили скрито съглашение да ударят по вътрешната непоклатимост на България, тъй като председателството и Борисов им лишиха водещата роля в международния информативен поток.

Шеста версия : Станала е досадна неточност. Трябвало е някогашен боен да простреля някогашната си жена в бившето им фамилно жилище в „ Люлин “ 4-та част със легален револвер, в припадък на психологично разстройство, тъй като някогашната брачна половинка е подкрепила пред свои колежки Истанбулската спогодба, а някогашният боен – към този момент партиен деятел при патреотите не могъл да преглътне този срам. Тази версия я има в тефтерчето на основния секретар на Министерство на вътрешните работи за всеки крими случай, следите на който водят към централата на ГЕРБ.

Седма версия : Международен скрит план против България. Доказателствата: заваля сняг в Сахара, мраз скова една трета от Съединени американски щати, Каутиньо отиде в „ Барса “, на церемонията за връчване на премиите „ Златен глобус “ женките се появиха в черни рокли, а на Кошлуков гласът му изневери до момента в който водеше първото си предаване в Българска национална телевизия, на което е и програмен шеф... Апропо, Кошлуков две заплати ли ще взима?

Осма версия : Ръководството на ГЕРБ е решило да се отърве от своя бизнес-партньор, тъй като е знаел какъв брой пари са получили босовете през последните години от общите им компании, а това не е здравословно. Грипът „ Хонконг “ е гибелен, само че не във всеки случай, по тази причина би трябвало да му се оказва помощ. С 9 грамма в сердце, в случай че се налага…

И по-полека с изказванията, че Христов е в основата на разкриването на „ Наглите “ – изключително бТВ. Завел е един очевидец, само че нищо повече. Не е разкрил и „ Килърите “. Този „ мотив “ поради версията, че убийството е провокация против властта, издиша отвред. По „ Килърите “ в действителност има застрашени хора със гибел и това е документирано със СРС-та, които са в ДАНС и прокуртурата. В тях няма даже намек за Петър Христов.
В деня на убийството - понеделник - бях поканен от една частна телевизия да разясня в утринния блок изтезанието на великотърновския предприемач и връзката на това действие с политическите среди. Два часа по-късно поканата бе оттеглена. После разбрах, че има окръжно до медиите под контрола на властта и Пеевски такива като мен, които подлагат на критика ръководството, да не се позволяват да приказват. Бяха извикани дежурните коментатори. Някои от тях (изключение прави Анна Заркова) извадиха даже някаква „ специфична “ паралелка в сержантското учебно заведение в Горна Оряховица, мистериозно присъединяване във войната в Афганистан на страната на руската войска и други невероятни неща, от които и Били Лъжеца би се изчервил. Сержантското учебно заведение е тригодишен боен колеж, а приключилите не са имали право да аплайват във ВУЗ заради по-ниската категория на учебното заведение. От тези учебни заведения са излезли свестни момчета за потребностите на армията и милицията, само че и доста калпазани. Опитът да се показа един, несъмнено почтен човек, в някаква героична, даже апостолска светлина, може да е жест към мъртвия, само че наскърбява хиляди офицери, икономисти, финансисти и предприемачи.
Това издава същинския проблем на ГЕРБ и на обществото: присъединяване на съвсем цялото политбюро във компании с убития предприемач. И подозренията, че са източвани, изпирани и усвоявани пари от бюджета към джобовете на водещи политици и управници.
И най-накрая, дано проверяващите и прокуратурата се замислят кои са подготвени, знаят по какъв начин работят службите и могат да убиват невъзмутимо. Не са доста. Ако пък са „ командировани “ извън, някой тук би трябвало да им обезпечи оръжие, боеприпаси, квартира, наблюдаване, превоз, разновидности за изплъзване, укриване, документи, „ чадър “, оправдание и прочие
И стига сте баламосвали хората със заприказва против властта. Тя е толкоз дискредитирана, че няма потребност от външна помощ. Нещата няма да спрат дотук – очаквайте повдигане на летвата. Или мерника.

Огнян Стефанов/Фрог нюз
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР