Няма 77 клетки на „Ислямска държава” в България, категоричен е

...
Няма 77 клетки на „Ислямска държава” в България, категоричен е
Коментари Харесай

Турция алармира: „Ислямска държава” в България или е друго

Няма 77 кафези на „ Ислямска държава” в България, безапелационен е Славчо Велков, специалиста по антитероризъм и народен представител от Българска социалистическа партия.

Така той разяснява пред NOVA отчета на турското министерство на вътрешните работи, в който се показва, че на 77 българи е неразрешен достъп до Турция поради връзките им с терористичната формация.

ДА СИ ПРИПОМНИМ СЪБИТИЯТА В СНИМКИ

Кой провежда опита за прелом в Турция

Гьокче: Това са изключителни условия, които изискват изключителни ограничения

„ Този отчет е отпреди 8 дни и се появи в забавна настройка на турски и британски език”, уточни Велков.

„ Този отчет не инцидентно се появява, тъй като това е един опит за следено тиражиране на информация, която идва да покаже, че турската страна е застрашена от тероризъм, само че все пак тя се оправя безпроблемно и също така мисли за сигурността на прилежащи страни и тези от ЕС”, разяснява Велков.

„ Това е акт, ориентиран към усмиряване и консолидиране на вътрешния електорат в Турция. Той демонстрира какъв брой е огромна заплахата и че тероризъм има в това число на територията на прилежащи страни, и че там живеят хора, които са опасност както за сигурността на Турция, по този начин и за сигурността на България”, акцентира специалистът.

„ Интересно е, че нашите консулства в Турция не са осведомени с нещо сходно, защото интернационалното право допуска при съществуването на такива данни незабавно да бъдат осведомени консулските служби”, изясни Велков.

„ Независимо от демонстрираните топли връзки сред България и Турция, в това число след визитата на напия министър председател, Анкара има своя интерес и го преследва. Тези връзки не са толкоз топли, в случай че се позволяват такива провокации към България”, на мнение е специалистът по антитероризъм.

Той успокои, че няма опасност за националната ни сигурност от сходни жители. Няма и информация в службите ни за депортирани такива лица.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР