Някой вече е спретнал покупката на Лукойл“, каза бившият енергиен

...
Някой вече е спретнал покупката на Лукойл“, каза бившият енергиен
Коментари Харесай

Овчаров: Някой вече е спретнал покупката на Лукойл

„ Някой към този момент е спретнал покупката на „ Лукойл “, сподели някогашният енергиен министър Румен Овчаров по БТВ.

„ Лукойл “ просто са подложени на един първичен рекет. Ако не платят 700 млн. или 1 милиарда лв. ще им спрат дерогацията. Те каквото имат да заплащат са си го платили. Има държавно управление и министър на финансите, който признава загуби на „ Лукойл “. Нека да не забравяме, че „ Лукойл “ е формата, която е вложила над 3,5 милиарда лв., откогато е притежател на това сдружение. До края на годината „ Лукойл “ ще завърши с съветския петрол. После дано Асен Василев се чуди от кое място ще му дойдат 500 млн. лв. в бюджета, тъй като няма да го има корпоративния налог, сподели Овчаров.

„ Русия е получила 550 милиарда евро за съветски петрол и газ откогато е почнала войната в Украйна. На първо място покупател е Европейския съюз, а не Китай. На първо място в Европейски Съюз е Германия, Нидерландия, Италия, а по-късно е Китай, Индия. Австрия сега за последното тримесечие получава два пъти повече съветски газ за разлика от същото време предходната година. Германия и Австрия го вършат, тъй като се грижат за стопанските системи си “, добави той.

Според него има два разновидността. „ Програмата най-много на групата Д2 плюс Бойко Борисов е намиране на покупател и продажба на „ Лукойл “. Очевидно някой към този момент е спретнал покупката на „ Лукойл “. Имат вид стратегия най-малко – планува дебалансиране на производството и надлежно влизане на други играчи, да вземем за пример „ Инса Ойл “. Всичко е пари “, изясни Овчаров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР