Някой целенасочено търси конфронтация с България, за да бъде спряна

...
Някой целенасочено търси конфронтация с България, за да бъде спряна
Коментари Харесай

Петър Колев: Целенасочено се търси конфронтация с България, за да се спре пътя на РСМ към ЕС

„ Някой целеустремено търси борба с България, с цел да бъде спряна Северна Македония по пътя й към Европейски Съюз “, съобщи водачът на партия „ Граждански либерален съюз “ в съседката ни Петър Колев по БТВ. По думите му това не са хора, които са отвън властта, а политици, които пазят непознати ползи.

Колев уточни, че преди години Путин декларирал, че писмености идвала от македонските земи, като с това целял да провокира борба сред София и Скопие.

„ Международният напън върху политиците и Народното събрание в Северна Македония е извънредно натоварен в последната седмица половина, тъй като следва гласуването за вписването на българите в Конституцията “, акцентира Колев.

„ На всички стана ясно, че Северна Македония няма по какъв начин да продължи европейския си път, в случай че не извърши уговорките си към Европейска комисия “, уточни той.

По думите му е необичайно по какъв начин една страна, която заявява добросъседски връзки, не може да се оправи с един футболен мач. „ Задавам си въпроса дали вътрешният министър не взе участие в блокажа на европейския път на Северна Македония “, сподели Петър Колев.

„ Тези произшествия в Македония не са изолирани или битови. Във всеки един ще видите дългата ръка на дълбоката страна “, акцентира той. „ Това е безспорна умишлено и целенасочена политика. Вътрешният министър на Северна Македония няма нито едно разкрито закононарушение осъществено против български жител “, уточни Колев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР