Някой прикрива нещата, заяви на протест срещу високите цени на

...
Някой прикрива нещата, заяви на протест срещу високите цени на
Коментари Харесай

Делян Добрев: Някой прикрива нещата с цените на горивата


Някой прикрива нещата, съобщи на митинг против високите цени на горивата на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили депутатът и някогашен министър на стопанската система и енергетиката Делян Добрев.

„Залъгват ни с 25 ст. за всички – и за тези, които имат потребност, и за тези, които през три дни вървят до морето. Въпросът е тези 4 лв. на литър за какво ги плащаме? Кой взима тези лев – лев и 50 ст. отгоре“, попита Добрев. Според него отстъпката от 25 ст. на литър е трябвало да бъде единствено за хората с ниски приходи.

„Може ли депутати и министри, които карат по през целия ден в страната, да се подреждат на опашки за 25 стотинки“, засегнат е депутатът. По думите му страната има едно държавно управление в оставка, което шикалкави, само че в това време цените на горивата порастват.

„И през вчерашния ден един от депутатите в Народното събрание сподели, че 1 лев на литър гориво се губи. Същият загатна, че има „някаква швейцарска сметка, където се натрупат тези пари“, означи Делян Добрев. От разногласията в Народното събрание по отношение на актуализацията на бюджета стана ясно, че във въпросната швейцарска сметка са постъпили 3.5 млрд.лв., а вицепремиерът Асен Василев е провел няколко срещи с управлението на Лукойл, за които няма инфирмация.

„Българското държавно управление заплаши Европейска комисия, че ще блокира шестия пакет от наказания против Русия и получи 2 годишна отстъпка, с цел да работи рафинерията в Бургас с съветски петрол“, подсети в пленарна зала депутатът от ГЕРБ. Добрев установи, че цената на този нефт не се е трансформирала за последните 6 месеца и попита въз основа на какво цената на бензина и дизела у нас се е повишила с 1 лев за този интервал. Управляващите, обаче, и досега пропущат да отговорят на този въпрос.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР