Някой прикрива нещата, заяви на протест срещу високите цени на

...
Някой прикрива нещата, заяви на протест срещу високите цени на
Коментари Харесай

Делян Добрев на протест срещу високите цени на горивата: По 1 лв. от всеки литър отива в швейцарска сметка

Някой прикрива нещата, съобщи на митинг против високите цени на горивата на ГЕРБ-СДС депутатът и някогашен министър на стопанската система и енергетиката Делян Добрев.

„Залъгват ни с 25 ст. за всички – и за тези, които имат потребност, и за тези, които през три дни вървят до морето. Въпросът е тези 4 лв. на литър за какво ги плащаме? Кой взима тези лев – лев и 50 ст. отгоре“, попита Добрев. Според него отстъпката от 25 ст. на литър е трябвало да бъде единствено за хората с ниски приходи.

„Може ли депутати и министри, които карат по през целия ден в страната, да се подреждат на опашки за 25 стотинки“, засегнат е депутатът. По думите му страната има едно държавно управление в оставка, което шикалкави, само че в това време цените на горивата порастват.

„И през вчерашния ден един от депутатите в Народното събрание сподели, че 1 лев на литър гориво се губи. Същият загатна, че има „някаква швейцарска сметка, където се натрупат тези пари“, означи Делян Добрев. От разногласията в Народното събрание по отношение на актуализацията на бюджета стана ясно, че във въпросната швейцарска сметка са постъпили 3.5 млрд.лв., а вицепремиерът Асен Василев е провел няколко срещи с управлението на Лукойл, за които няма инфирмация.

„Българското държавно управление заплаши Европейска комисия, че ще блокира шестия пакет от наказания против Русия и получи 2-годишна отстъпка, с цел да работи рафинерията в Бургас с съветски петрол“, подсети в пленарната зала депутатът от ГЕРБ. Добрев установи, че цената на този нефт не се е трансформирала за последните 6 месеца и попита въз основа на какво цената на бензина и дизела у нас се е повишила с 1 лев за този интервал. Управляващите обаче и досега пропущат да отговорят на този въпрос.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР