Някой живее в кв. Драгалевци, в имот декар и половина

...
Някой живее в кв. Драгалевци, в имот декар и половина
Коментари Харесай

Симеонов с ново индиректно обвинение към Ангелкова: Някой живее в Драгалевци на 1,5 дка, а не го е декларирал

Някой живее в кв. Драгалевци, в парцел декар и половина с съвършено обзавеждане, а не го е вписал в декларацията. Новото косвено обвиняване към министъра на туризма Николина Ангелкова насочи някогашният вицепремиер Валери Симеонов, водач на НФСБ, който преди дни я упрекна за покупката на апартамент на занижени цени. Апартаментът се оказа в " Овча купел " и платен на стадий недодялан градеж за 75 хиляди лв., а Ангелкова разгласи, че той е платен от родителите ѝ през 2008 година, когато тя не е била в политиката и увери, че може да потвърди произхода на парите.
 Ангелкова: Влязла съм в политиката с задоволително средства, мога да потвърдя всеки изхарчен лев  Валери Симеонов със мистерия: Министър на Борисов е купил 142 кв. м апартамент за 61 000 лв.. Кой е той?
Днес, още веднъж без да спомене името ѝ, той съобщи: " В непознат парцел ли живее, чартърен ли живее – това би трябвало да се заявява, а в декларацията го няма “.

Ангелкова отговори незабавно на обвиняването.



Тя декларира, че парцелът е платен в края на 2018 година, т.е. няма по какъв начин да попада в последната ѝ декларация, която обгръща календарната 2017 година, и че следва да го заявява. Срокът за декларациите за 2018 година е 15 май 2019 година

Ангелкова си купила дворно място от 1253 м2 във вилна зона " Киноцентъра ".

" Къщата и гаражът, които са маркирани на кадастралната карта, са били необитаеми доста години и са негодни за прилагане, и следва наложително срутване, което е спомагателен разход ", написа Ангелкова и ползва фотография.

Тя твърди, че инспекция би потвърдила, че е платила парцела по пазарни, а не по занижени цени. В посочените квартали те са приблизително 122 до 220 евро за квадратен метър, написа още министърът и добавя, че, обратно на изказванието за съвършеното обзавеждане, върху имота има необитаеми постройки.

Уточнява също, че парите са от нейните родители и всички налози са били съответно заплатени.

За информация можем да Ви предоставим какви са пазарните цени на имоти в посочените квартали: (средно 122 до 220 евро за кв. метър, като върху парцелите също има необитаеми постройки)

" Заявявам, че за всяка една договорка преди нейното подписване съм възлагала осъществяването на пазарна оценка на парцела от лицензиран оценител, вписан в обществения указател на Камарата на самостоятелните оценители. Видно е, че цената на покупко-продажбата отговоря на действителната пазарна цена все още на осъществяване на договорката и съгласно самостоятелните характерности на съответния парцел ", написа още министър Ангелкова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР