Някой е снимал с телефон как работи машината, което не

...
Някой е снимал с телефон как работи машината, което не
Коментари Харесай

Асен Василев: Няма причина машинният вот да се отмени

„ Някой е снимал с телефон по какъв начин работи машината, което не виждам по какъв начин може да заплаши изборния развой. Машината нищо не брои, тя единствено разпечатва бюлетина, която по-късно се брои на ръка от хора. В общи линии тя е един принтер и когато си видите бюлетината, виждате какво е напечатано на нея. Няма по какъв начин да ви излъжат. Не виждам причина нещо да се анулира “.

Това сподели в „ Лице в лице “ по bTV министърът на финансите Асен Василев по повод информацията на Има Такъв Народ, че 

По думите на Василев хартиеният избор постоянно е бил спорен поради пазаруване на гласове и сбъркани протоколи.

Според финансовия министър наложената такса върху вноса и преноса на съветски газ през България има доста добър резултат върху бюджета ни. 

„ На 31 октомври ще се начисли, след което до 14 ноември би трябвало да бъде импортирано в хазната. Тя не е нещо ново за нашата енергетика. Всички производители на електрическа енергия внасят сходна такса – 5%, от техните доходи във фонд „ Сигурност “. Виждаме остра реакция от Сърбия и Унгария, макар че няма причина. Цените за техните консуматори не се трансформират. Няма реакция от съветска страна за момента “, добави Асен Василев. 

Той разяснява и въпроса дали България   от правото да внася нефт от Русия (дерогацията).

„ В отчета се споделя доста ясно, че има софтуерно време за прекосяване на инсталациите на новия нефт, само че по-важното е да се обезпечи логистиката. В момента базите в Бургас държат ресурси за 10 дни от недопечен нефт. На всеки три дни идват танкери и това е задоволително, че рафинерията няма да прекъсне. Парламентът взе решение всеки месец да спада съветският нефт, до момента в който в границите на 10 месеца стига до 0. Има помесечно по какъв начин би трябвало да спада, какъв брой съветски нефт да идва или не, по какъв начин да се вдигнат наличните количества, тъй че да има буфер и рафинерията да може да работи и да може да мине на неруски нефт “, изясни Василев.

Припомняме, че изключителното пленарно съвещание, планувано за през днешния ден, не се организира. На него трябваше да бъде отхвърлено президентското несъгласие върху промени в Закона за енергетиката.

„ Това, което господин Добрев желае е да махне член на закона, който той самият е вкарал, което е да не би трябвало да се споделя на еврокомисията авансово, с цел да има утвърждение за този механизъм за събиране на такси. В закона обаче написа, че не си платите таксите, които да подсигурят тези теоретични 73 стотинки, се постанова глоба от 10 000 до 30 000 лева При наново нарушаване – в троент размер. Санкцията за „ Лукойл “ е в най-лошия случай 90 000 лева Може да платите санкция 90 000 лева или 1 милиарда в хазната. Кое ще извършите “, разяснява финансовият министър.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР