Някой ден всички падат от върха. Така се случи и

...
Някой ден всички падат от върха. Така се случи и
Коментари Харесай

Вижте как живеят децата на един от най-богатите хора в света

Някой ден всички падат от върха. Така се случи и с Бил Гейтс, който в миналото беше най-богатият човек в света. Към днешна дата положението на съоснователя на „ Microsoft “ се прави оценка на близо 90 милиарда $, което го прави вторият най-богат човек след изпълнителния шеф на Amazon Джеф Безос.
Едва ли обаче загубата на лидерската позиция е разстроила съществено предприемача, защото той може да се похвали с нещо доста по-важно - едно извънредно семейство: брачната половинка му Мелинда, за която е женен от 1994 година, и трите им деца - Дженифър, Фийби и Рори.

По всичко проличава, че децата на Гейтс се отличават от типичната " златна юноша ". Те се занимават със спорт, посещават всички образователни занятия и се срещат с другари както всички свои връстници.



Дженифър е най-голямата щерка на американския предприемач. Тя е на 21 години и учи в Станфордския университет. Влюбена е в конете и даже взе участие в сборния тим на Америка по конен спорт. Въпреки достиженията на татко си, тя е възпитавана извънредно строго и до 14-годишна възраст родителите й не са й разрешавали да употребява високотехнологични джаджи като смарт телефони да вземем за пример.



В университета Дженифър се среща с египетски състезател, с който се среща от известно време.



18-годишният наследник на Бил Гейтс Рори тази година приключи частното учебно заведение Лейксайд и още не е решил какво ще учи. Момчето се интересува от компютърни науки и стопанска система. За персоналния му живот не се знае съвсем нищо, а съучениците му настояват, че Рори по нищо не се отличава от тях.



Най-малката щерка - Фийби, е единствено на 15 години. За нея се знае, че учи в частно учебно заведение в Сиатъл. Животът на тийнейждърката не се отличава от този на нейните връстници.



Бил има свои възгледи за възпитанието на деца. Той счита, че най-важното не е да ги осигуриш до края на живота им, а да ги научиш да бъдат независими. Гейтс счита, че децата му би трябвало да имат съответна оценка за себе си, да се почитат, а с цел да ги почитат и другите, би трябвало да създадат нещо потребно.



Той учи наследниците си и на това, че неприятна работа няма. Милиардерът е уверен, че даже и зад щанда в " Макдоналдс " можеш да направиш отлична кариера.



Припомняме, че преди време медиите разпространиха новината, че Бил Гейтс е лишил децата си от завещание. Това обаче напълно не е по този начин. Да, съвсем цялото си положение, към 90 милиарда $, той завеща на благотворителна организация, само че на всяко от децата си той е оставил по 10 млн. $. Плюс най-хубавото обучение.





Източник: Офигено

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР