Някой да излезе и да ми каже какво значи това

...
Някой да излезе и да ми каже какво значи това
Коментари Харесай

Нинова извади протоколи, в които отчетеното от машината се различавало от намерените разписки

„ Някой да излезе и да ми каже какво значи това „ Дневникът е фалшифициран “. Някой да излезе и изясни за какво при решение на ЦИК да се броят 100% от разписките, към момента няма формален отчет има ли разминаване месец и половина по-късно. Някой да излезе и да ми изясни какво значи ето това – машина отчела едно, открити разписки – друго… Мога да продължа с десетки случаи в цялата страна. По няколко гласа. 12 хиляди секции по 5 гласа какво прави? 60 000. Това е съвсем една ПГ “.

Това изясни в хода на дебата по измененията в ИК Корнелия Нинова.

„ Въпросът не е юридически, а огромен политически въпрос за демокрацията и правата на българските жители. За нашите някогашни сътрудници от Политическа партия законът се трансформира в ултиматум.  Условие за държавно управление към този момент не е корупцията, КПКОПИ и обществената стратегия, а Изборния кодекс. Щях да се развеселявам уважаеми сътрудници, в случай че бяхте организирали митинги когато не минаха обществените закони “, сподели лидерката на Българска социалистическа партия.

Тя попита Политическа партия къде е липсващ общественият и антикорупционният образ на партията им.

„ В предходния парламент на 15 юли 2022 внесохме същия закон. Тогава нямаше такава истерична реакция. Казах на Кирил Петков, че имам терзания. Той извика Божидар Божанов и разговаряхме, че има проблем. В нашия диалог в Министерски съвет, наблягам, не в ресторант или апартамент, попитах Божанов има ли теоретична опция за операция и той сподели „ да “. Е що за политика е това? “, съобщи тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР